Hacı Bektaşı 15 bin kişi ziyaret etti

Hacı Bektaşı 15 bin kişi ziyaret etti

Hacı Bektaşı 15 bin kişi ziyaret ettiHacı Bektaş Veli'yi Anma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri nedeniyle Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesini...

A+A-

Hacı Bektaşı 15 bin kişi ziyaret ettiHacı Bektaşı 15 bin kişi ziyaret etti

Hacı Bektaş Veli'yi Anma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri nedeniyle Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesini yaklaşık 15 bin kişinin ziyaret etti.

Hacı Bektaş Veli Müzesi ve Külliyesi Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, Hacı Bektaş Veli'yi Anma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri bu yıl hafta sonuna rastlayınca ziyaretçi sayısı da fazla oldu.

15-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen Hacı Bektaş Veli'yi Anma, Kültür ve Sanat Etkinlikleri boyunca, Aleviler için kutsal bir anlamı olan Hacıbektaş ilçesini yurt içinden ve dışından, çoğunluğu Alevi ve Bektaşi olmak üzere yaklaşık 15 bin kişi ziyaret etti.

Alevi ve Bektaşiler için, bir ibadet yeri olarak kabul edilen ilçede, anma etkinlikleri ve şenliklere katılmak için yurdun dört bir yanından ve yurt dışından gelen ziyaretçiler, yöre halkının evinde, çadırlarda ve otomobillerinde konakladı.

İlgi nedeniyle anma etkinlikleri ve şenlikler boyunca Hacı Bektaş Veli'nin türbesinin bulunduğu Hacı Bektaş Veli Müzesi önünde uzun kuyruklar oluştu.

HABER7 - AA - 21 Ağustos 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.