Hacıbektaş Belediye Başkanından Alevi örgütleri ve sanatçılara karşı ölçüsüz açıklama

Hacıbektaş Belediye Başkanından Alevi örgütleri ve sanatçılara karşı ölçüsüz açıklama

PİRHA – Bu sene Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerine çeşitli gerekçelerle katılmayan Alevi örgütleri ve sanatçılarına karşı, Anma kurulu adına Hacıbektaş Belediye başkanı Arif Yoldaş Altıok imzasıyla yazılı açıklama yayınlandı. A

A+A-

Bu yıl 16-22 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan 58. Ulusal 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerine çeşitli gerekçelerle katılmayan ve 27-28 Ağustos tarihlerinde etkinlik yapacak olan Alevi Dernekleri Federasyonu (ADFE), Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK) ve bağımsız Alevi kurumlarına anma kurulu adına Hacıbektaş Belediye başkanı imzasıyla yayınlanan açıklamada “YANLIŞ ve PROVOKATİF bir eylem olduğunu ve aynı zamanda SİYASİ hesaplar içerdiği aşıkardır. Bizler Hacıbektaş Belediyesi, Anma Kurulu ve Hacıbektaş Halkı olarak bu yapılan hadsizliği asla kabul etmiyoruz“ denildi.

Açıklamada “Bir sözümüzde isimleri geçen Sanatçı dostlarımıza;” denilerek “Sizleri siz yapan Alevi-Bektaşi Felsefesine ve Serçeşmemize hizmet etmek istiyorsanız “hiçbir ücret talep etmemek şartıyla” (Talep edilen ücretleri açıklayabiliriz)” cümlesini kullanarak ithamda bulundu.

Anma Kurulu Adına Arif Yoldaş ALTIOK imzasıyla yapılan açıklamayı olduğu gibi veriyoruz:

“Bilindiği üzere 58 yıldır Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri Hacıbektaş Belediyesi, Anma Kurulu ve Alevi Bektaşi Dernekleri ile birlikte gerçekleşiyor.

Bu sene 16-22 Ağustos tarihlerinde yapılacak olan 58. Ulusal 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerinin de uzun süredir hazırlıklarını sürdürmekteyiz.

Bu çalışmalarımızı; Hacıbektaş Belediyesi, Anma Kurulu, Alevi Bektaşi Federasyonu, Alevi Vakıflar Federasyonu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri, Pir Sultan Abdal Derneği ile birlikte yürütüyoruz.

23 Temmuz 2021 tarihinde sosyal medya üzerinden yapılan talihsiz ve mesnetini aşan paylaşımı üzülerek görmüş bulunmaktayız.

“YANLIŞ VE PROVAKATİF BİR EYLEM”

Alevi Dernekleri Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu 58 yıldır Hacıbektaş Belediyesi öncülüğünde yapılan Anma Etkinliklerine ALTERNATİF olarak 27-28 Ağustos’ta etkinlik yapacaklarını açıkladılar. 10 yıllardır birilerinin yapmayı denedikleri ve her defasında hüsranla sonuçlanan bu denemenin en hafif tabiriyle YANLIŞ ve PROVOKATİF bir eylem olduğunu ve aynı zamanda SİYASİ hesaplar içerdiği aşikardır.

Bizler Hacıbektaş Belediyesi, Anma Kurulu ve Hacıbektaş Halkı olarak bu yapılan hadsizliği asla kabul etmiyoruz ve bu yanlıştan bir an evvel dönülmesi çağrısında bulunuyoruz. Şayet Hünkar’ımıza ve Serçeşmeye hizmet etmeye bu kadar gönüllüler ise 16-22 Ağustos’ta yapılacak olan Geleneksel Anma Etkinliklerimize destekte bulunabilirler.

“BİR SÖZÜMÜZDE SANATÇI DOSTLARA”

Bir sözümüzde isimleri geçen Sanatçı dostlarımıza; Sizleri siz yapan Alevi-Bektaşi Felsefesine ve Serçeşmemize hizmet etmek istiyorsanız “hiçbir ücret talep etmemek şartıyla” (Talep edilen ücretleri açıklayabiliriz) 58. Ulusal 32. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinliklerimizde sizleri misafir etmekten onur ve gurur duyarız. Yıllardır uygulanmaya çalışılan Baskı ve Asimilasyon çalışmalarına hizmet eden bu açıklamadan bir an evvel dönülmesini ve yapılan bu PROVOKASYONU Canlarımızın takdirlerine bırakıyoruz.”

NE OLMUŞTU?

Geçen yıl Avrupa’daki Alevi örgütlerini “Terörist” diye Avrupa devletlerine şikayet eden İslam Alevi Teşkilatı’nın yardım kuruluşu olan Hızır Avusturya’ya ’27. Hacı Bektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü”nün verilmesindeki ısrar Alevi örgütleri ile Belediye Başkanı arasında gerilime yol açmış. Alevi örgütlerinin etkinliği terk etmesine neden olmuştu. İslam Alevi Teşkilatının yan kuruluşu olan Hızır Avusturya adlı  örgütün bu yıl da etkinliğe davet edilmesi kimi Alevi örgütlerince tepkiyle karşılandı ve katılmama kararına yol açtı.

Alevi örgütlerinin bir diğer tepkisi ise hem şimdiki hem de önceki belediye başkanlarının Hacı Bektaş anma ve kültür etkinliklerini gerçekleştirirken Alevi örgütleri ve toplumunun hassasiyetlerini gözetmeleri oluyor.

Bu yıl ayrıca etkinliklerin Muharrem orucuna denk gelmesiydi. Alevi örgütlerinin “etkinliği oruçtan sonra yapalım” önerilerinin dikkate alınmaması da katılmama gerekçelerinden biri oldu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.