Hacıbektaş Dostluk Barış Ödülü Çamur'un

Hacıbektaş Dostluk Barış Ödülü Çamur'un

Hacıbektaş Dostluk Barış Ödülü Çamur'unNevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde bu yıl 15-18 Ağustos tarihleri arasında...

A+A-

Hacıbektaş Dostluk Barış Ödülü Çamur'unHacıbektaş Dostluk Barış Ödülü Çamur'un

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde bu yıl 15-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek 48. Ulusal 22. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Kültür ve Sanat Etkinlikleri çerçevesinde, düzenleme kurulu tarafından 2011 yılı Dostluk ve Barış Ödülü, Şahkulu Sultan Vakfı Başkanı Mehmet Çamur’a verilmesi kararlaştırıldı.

Hacıbektaş Veli Anma Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, yurt içinde ve yurt dışında Anadolu aydınlanması ve kültürünün araştırılıp irdelenmesinde; ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılıp etkili olmasın da; araştırma yapan sanatsal etkinlik veya ürünler ortaya koyan her türlü düşünsel, felsefi, sanatsal etkinliklerle, bir yandan uzak kökleriyle Anadolu aydınlanmasını irdeleyip ortaya çıkarırken bir yandan bu kültürün önemli kollarından birini, hatta bu kültüre damgasını vurmuş, bu yayınla tarihe mal olmuş Alevi-Bektaşi geleneğini inceleyip ortaya çıkartan; yurdun bütünlüğüne ulusun birliğine ve dünya barışına katkı sunan kişilere verilen ve bu yıl 18. kez verilecek Hacıbektaş Veli 2011 yılı Dostluk ve Barış Ödülü’nün Şahkulu Sultan Vakfı Başkanı Mehmet Çamur’a verilmesi kararlaştırıldı.

7 kişiden oluşan seçici kurul tarafından yapılan belirleme ile 2011 yılı Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü, 16 Ağustos 2011 tarihinde Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde gerçekleştirilecek Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenecek açılış programında Mehmet Çamur’a verilecek.

Nevsehirmedya.com - 02 Ağustos 2011 Salı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.