Hacıbektaş Geleneksel Öykü ve Şiir Yarışmasının Konusu Belirlendi

Hacıbektaş Geleneksel Öykü ve Şiir Yarışmasının Konusu Belirlendi

Hacıbektaş'ta etkinlik hazırlıkları  Hacıbektaş Veli Anma Törenleri öykü ve şiir yarışmasının konusu belirlendi.  Hacıbektaş...

A+A-

Hacıbektaş'ta etkinlik hazırlıklarıHacıbektaş'ta etkinlik hazırlıkları
 
Hacıbektaş Veli Anma Törenleri öykü ve şiir yarışmasının konusu belirlendi.
 

Hacıbektaş Veli Anma Törenleri Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlenen "öykü" ve "şiir" yarışmalarının, 2010 yılındaki konusunun “düşünce karanlığına ışık tutanlara ne mutlu" olarak belirlendiği açıklandı.

Hacıbektaş Belediye Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre, 16- 18 Ağustos 2010 tarihleri arasında düzenlenecek olan 47.Ulusal, 21.Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “hece vezni ve serbest vezin dallarında şiir yarışmaları” ile “öykü yarışması”na katılım şartları belli oldu.

Hacıbektaş Belediyesinden alınan bilgiye göre, etkinlikler çerçevesinde yapılan şiir yarışmaları hece ve serbest vezin dallarında yapılacak. Yarışma şartlarına göre, katılan şiirlerin hiçbiri yayınlanmamış olmalı ve bir şair en çok üç şiirle katılabilecek. Yarışmacılar şiirlerinde açık isim ve mahlaslarını kullanmayıp rumuz kullanacaklar. Şiirler, bir zarfın içine konarak elden veya posta ile en geç 25 Haziran 2010 tarihine kadar Hacıbektaş Belediyesine teslim edilecek.

Teslim edilmiş şiir zarfları 11 Temmuz 2009 tarihine kadar jüri üyelerine bir tutanakla teslim edilecek. Jüri değerlendirmesini yaparak şiirlerle rumuzları yazılı tutanağı 02 Ağustos 2010 tarihine kadar Hacıbektaş Belediyesine teslim edecek. Yarışmanın sonucu hacibektas.bel.tr internet adresinden duyurulacaktır.

Yarışmalarda ödül olarak birinci olan 350 TL, ikinciye 250 TL, üçüncüye ise 200 TL verilecek.

Yarışmanın şartnamesini okumak için tıklayın >>>

KAYNAK : Alevihaber.com - 24 Şubat 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.