Hacıbektaş 'Kerbela' gibi, halk isyanda

Hacıbektaş 'Kerbela' gibi, halk isyanda

Hacıbektaş 'Kerbela' gibi, halk isyandaHacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, belediyenin MEDAŞ'a olan yaklaşık 260 bin TL...

A+A-

Hacıbektaş 'Kerbela' gibi, halk isyandaHacıbektaş 'Kerbela' gibi, halk isyanda

Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, belediyenin MEDAŞ'a olan yaklaşık 260 bin TL tutarındaki borcu yüzünden ilçeye su dağıtan su motorlarının elektriği kesildiği için Hacıbektaş halkının susuz kaldığını söyledi.

NEVŞEHİR-MEDAŞ’ın, borç nedeniyle belediye hizmet binası ile araç bakım ve onarımlarının yapıldığı kademenin de elektriklerini kestiğini kaydeden Selmanpakoğlu, "Kasten, planlı bir şekilde bilerek Hacıbektaş’ı Kerbela’ya çevirdiler. İlçeye içme suyu dağıtan su motorlarının aylık elektrik masrafı 30 ile 33 bin TL arasında. Belediyemizin ise böyle bir geliri yok. Daha önce nasıl  borçlarımız varsa bölüm bölüm ödüyoruz, onu da taahhüt ediyoruz. Elimizde imkan oldukça ödüyoruz. Fakat şu anda çare de yok, o borçlar kısmen devam edecek. Ancak onun haricinde Hacıbektaş’ta hiçbir borcu olmayan belediye binasının elektriğini çarşamba günü kestiler. Toplam 260 bin TL civarında borcumuz var.

Araç bakım ve onarım yaptığımız kademenin elektriğini kestiler. 16 Ağustos öncesinde ’su motorlarının bulunduğu yerde tamirat yapıyoruz’ diye bir hafta elektrik kestiler ve Hacıbektaş’ı susuz bıraktılar. Hacıbektaş şenliklerinin yapıldığı gün olan 16 Ağustos 2010 tarihinde de elektriği verdiler. Şimdi de tamamen su motorlarının elektriğini kesitler."

Selmanpakoğlu, yarın saat 10.00’da Hacıbektaş’ta bir basın toplantısı ve yürüyüş yapacaklarını da açıkladı.

İlçe halkı ise bazı mahallelerde bulunan çeşmelerden su ihtiyacını karşılıyor.

VALİ VE KAYMAKAM DEVREDE

Hacıbektaş Kaymakamı Mustafa Eldivan’da ilçenin su ve elektrik sorununun çözülmesi için Nevşehir Valisi Osman Aydın ve MEDAŞ Genel Müdürlüğü yetkilileri ile görüştüklerini bildirdi.

Eldivan, ramazan ayı olması dolayısıyla MEDAŞ yetkililerinden Ramazan Bayramı sonrasına kadar müsaade isteyeceklerini söyledi.

Eldivan, şöyle devam etti:

"Belediyemizin borcundan dolayı MEDAŞ elektrikleri kesti. Ancak biz vatandaşlarımızın Ramazan ayında ve bayramda mağdur olmaması için Nevşehir Valimiz Osman Aydın ve MEDAŞ yetkilileri ile görüşmeler yapıyoruz. Ayrıca Hacıbektaş’ın su problemini halletmek için de yeni projeler üzerinde çalışıyoruz."

Radikal - (aa) - 27 Ağustos 2010

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.