Hacıbektaş ödülü Keçeli'nin

Hacıbektaş ödülü Keçeli'nin

Hacıbektaş ödülü Keçeli'ninHacıbektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülünün bu yıl avukat-araştırmacı-yazar Şakir...

A+A-

Hacıbektaş ödülü Keçeli'ninHacıbektaş ödülü Keçeli'nin

Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülünün bu yıl avukat-araştırmacı-yazar Şakir Keçeli'ye verileceği bildirildi.

Hacıbektaş Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, bu yıl ulusal 46'ncısı, uluslararası ise 20'ncisi gerçekleştirilecek olan Hacıbektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında anma kurulu, Hacıbektaş Dostluk ve Barış Ödülü'nü avukat, araştırmacı, yazar Şakir Keçeli'ye verme kararı aldı.

Alevi ve Bektaşilik konularında bugüne kadar yaptığı çeşitli araştırmalar dolayısıyla Anma Kurulu'nca Hacıbektaş Dostluk ve Barış Ödülü'ne layık görülen Keçeli'ye ödülü, 16-18 Ağustosta Hacıbektaş Veli anma törenleri ve kültür sanat etkinliklerinde verilecek.

Öte yandan yine, Hacıbektaş Veli anma törenleri ve kültür sanat etkinlikleri nedeniyle düzenlenen ''Kısa Öykü Yarışması'', ''Serbest Vezin Şiir Yarışması'' ve ''Hece Vezni Şiir Yarışması'' sonuçları da açıklandı. Buna göre, Kısa Öykü Yarışması'nda 'Kır Çiçekleri' adlı öyküsü ile Şahin Örgel birinci, 'Tacdar Dede' adlı öyküsü ile Fehmi Salık ikinci, 'Minare Ustaları' adlı öyküsü ile Salim Nizam üçüncü oldu.

GERÇEK GÜNDEM - 02 Ağustos 2009

Ödül yerini buldu

16. Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış ödülü avukat Şakir Keçelinin oldu

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde 16-18 Ağustos tarihleri arasında bu yıl 46. ulusal ve 20. uluslar arası Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinlikleri çerçevesinde,16. sı verilecek Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış Ödülü’nün bu yıl ki sahibi Avukat Şakir Keçeli olarak belirlendi.

Hacıbektaş Veli Anma Kurulu tarafından,  yurt içinde ve yurt dışında Anadolu aydınlanması ve kültürünün araştırılıp irdelenmesinde, ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtılıp etkili olmasın da, araştırma yapan sanatsal etkinlik veya ürünler ortaya koyan her türlü düşünsel, felsefi, sanatsal etkinliklerle, bir yandan uzak kökleriyle Anadolu aydınlanmasını irdeleyip ortaya çıkarırken bir yandan bu kültürün önemli kollarından birini, hatta bu kültüre damgasını vurmuş, bu yayınla tarihe mal olmuş Alevi-Bektaşi geleneğinin daha yaygın hale gelmesinde katkı sağlayan kişi ve kurumlara verilen Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış ödülünün bu yıl Avukat, Araştırmacı yazar Şakir Keçeli’ye verilmesi kararlaştırıldı.

16-18 Ağustos tarihleri arasında Hacıbektaş ilçesindeki HacıbektaşVeli anma Kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında verilecek 16. Hacıbektaş Veli Dostluk ve Barış ödülü sahibi Avukat, araştırmacı yazar Şakir Keçeli, Alevi-Bektaşi kültürünün araştırılmasının yanı sıra, bu kapsamda yaptığı çalışmaları yansıtan çeşitli kitapları ile de tanınıyor.

Öte yandan, bu yıl ki etkinlikler çerçevesinde düzenlenen kısa öykü, serbest vezin ve hece vezni şiir yarışmasında dereceye girenlerde belirlendi.

Kısa öykü yarışmasında Şahin ÖrgelKır Çiçekleri” isimli öyküsü ile birinci, Fehmi Salık "Tacdar Dede" isimli öyküsü ile ikinci ve Salim Nizam ”Minare ustaları” öyküsü ile de üçüncülüğü elde etti.

Serbest vezin şiir yarışmasında Mustafa Ermiş “Uzaklığın Belgesi” isimli şiiri ile birinciliği elde ederken, Dr. Salim Çelebi “Dalında sev gülü” isimli şiiri ile ikinci ve “Çarmıha Gerilen Duygular” isimli şiiri ile de Nihat Malkoç üçüncülüğü kazandı.

Hece vezni şiir yarışmasında da Feyzullah Seçkin “İncitme Dost” adlı şiiri ile birinci olurken, Ali Topoğlu “İncinsen de incitme” isimli şiiri ile ikinci ve aynı isimli şiiri ile de Ozan Güldiken üçüncülüğe layık görüldü.
 
01 Ağustos 2009 Cumartesi

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.