Hacıbektaş Törenleri başlıyor

Hacıbektaş Törenleri başlıyor

Hacıbektaş Törenleri başlıyorÜnlü halk düşünürü Hacıbektaş-ı Veli anılacak. Ünlü halk düşünürü...

A+A-

Hacıbektaş Törenleri başlıyorHacıbektaş Törenleri başlıyor

Ünlü halk düşünürü Hacıbektaş-ı Veli anılacak.

Ünlü halk düşünürü Hacıbektaş-ı Veli, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde 16-19 Ağustos 2009 tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür ve Sanat Etkinlikleri” ile anılacak. Ulusal düzeyde 46., Uluslararası düzeyde ise 20. kez düzenlenecek olan etkinliklere Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katılacak.

Türkiye'nin çeşitli illerinden ve yurt dışından çok sayıda vatandaşın katılımının beklendiği etkinliklere, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da katılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, diğer bakanlar, milletvekilleri ve siyasi parti genel başkanların da davet edildiği şenliklere, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bu yıl da katılmayacak.

Etkinlikler, 15 Ağustos’ta Hacı Bektaş Veli Dergahı’nı ziyaret ile başlayacak. Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği ve Alevi Bektaşi Federasyonu’nun katkıları ile aynı gün, Alevi Çalıştayının değerlendirileceği bir oturum gerçekleştirilecek. Açık hava konserleri ile semah gösterilerinin damgasını vuracağı şenlikte, Ali Asker, Ali Çağan, Cengiz Özkan, Dertli Divani, Emre Saltık, Emrah Mahsuni, Erdal Akkaya, Erdal Erzincan, Esra Öztürk, Ferhat Tunç, Gülcihan Koç, Hüseyin Beydilli, Mazlum Çimen, Mercan Erzincan, Muharrem Temiz, Mustafa Özarslan Ve Grup Çığ, Nurettin Rençber, Pınar Sağ, Taner Özdemir, Telli Kılıç, Tolga Sağ sahne alacak. Öte yandan 18 Ağustos Salı günü ise Hacıbektaş Veli Kültür Merkezi'nde Ahmet Gökçe, Mustafa Ermiş, Nafiz Yılmaz, Cemil Gören ve Ali Metin tarafından şiir dinletisi gerçekleştirilecek.

GERÇEK GÜNDEM - 13 Ağustos 2009

Hacı Bektaş Şenlikleri başlıyor

Aleviler, bu yıl da Hacı Bektaş Veli’yi anmak için Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde olacaklar. Her yıl 15-16 Ağustos tarihleri arasında Nevşehir Belediyesi tarafından organize edilen Hacı Bektaş Veli’yi Anma ve Kültür-Sanat Etkinlikleri’nde bu yıl, Alevi Bektaşi Federasyonu öncülüğünde Alevi örgütlerinin alternatif etkinlikleri öne çıkacak.
 
Resmi törenlerde kendilerine söz hakkı tanınmayan ABF ve üyesi Alevi örgütleri, Türkiye’nin dört bir yanından çağırdıkları üyeleri ile bugün Hacıbektaş’ta olacaklar. Hacı Bektaş Veli Kültür Derneği’nin ev sahipliğinde yapılacak olan etkinliklerde, Halı Saha Tesisleri’nde bugün sabah saatlerinde buluşacak olan Aleviler, iki gün boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

HACIBEKTAŞ /EVRENSEL - 15 Ağustos 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.