Hacıbektaş'ta 10. Yıl Marşı'yla

Hacıbektaş'ta 10. Yıl Marşı'yla

Hacıbektaş'ta 10. Yıl Marşı'ylaCUMHURBAŞKANI Abdullah Gül ilk kez katıldığı Hacı Bektaş Veli’yi anma törenlerinde birlik beraberlik mesajı verdi....

A+A-

Hacıbektaş'ta 10. Yıl Marşı'ylaHacıbektaş'ta 10. Yıl Marşı'yla

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül ilk kez katıldığı Hacı Bektaş Veli’yi anma törenlerinde birlik beraberlik mesajı verdi. Gül’ün alana gelişi sırasında Aşık Mahsuni Şerif’in Atatürk için bestelediği "Sarı saçlım mavi gözlüm neredesin nerede" türküsü, protokoldaki yerini alırken de 10. Yıl Marşı çalındı.

Bir milletiz "Eşitlik, hoşgörü, dayanışma, kardeşlik, bütün bunlar sınıfları, ırkları, farklı mezhepleri, dinleri aşarak hepimizi bir kazanda, Anadolu kazanında yoğurmuştur" diyen Gül, konuşmasında şunları söyledi: "Aramızda farklılıklar olur, 70 milyon, imparatorluk devamı bir ülkeyiz, bu ülkenin her köşesi birbirinden zengindir, farklı kültürleri vardır, sosyolojik gerçeklerimiz vardır, bunlar gayet normaldir, bu farklılıklar asla ayrılık değil zenginliklerimizdir. Alevisi, Sünnisi, Türkü, Kürdü’yle hepimiz bir milletiz, olmaya da devam edeceğiz, kimse bizi birbirimizden ayıramayacaktır. Problemlerimiz, sıkıntılarımız vardır, bunları görmezlikten gelemeyiz. Ne kadar gerçekçi olursak, açık, dürüst hareket edersek, o kadar rahat çözeriz. Bu problemlerimizi çözme kabiliyetimizi her zaman bu millet göstermiştir.

Yanlışlıklar oldu Tarihten bu güne hepimizi incitecek birtakım yanlışlıklar olmuştur. Zaman zaman kırılmış, küsmüş, öfkelenmişizdir. Ama bunları giderebilecek durumdayız. Cumhuriyeti zor şartlar altında kurarken büyük Atatürk bize işaretini vermiştir. Türkiye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir, bu devlet giderek daha da modernleşecek, demokratikleşecek, insan haklarının standartlarını daha da yüceltecek, yükseltecektir. Standartlarımız yükselirken hepimizin şikáyetleri bunların içinde çözüm bulacaktır. Güçlü olacağız, hiçkimse öz yurdunda garip hissetmeyecektir."

Gül’den önce kürsüye çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da konuşmasını protestolar arasında güçlükle tamamladı. Bu yılki ödülün sahibi olarak kürsüye çıkan eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, protestolar nedeniyle konuşmasını tamamlayamadan indi. Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu da protesto edildi.

Önce protesto sonra alkış

TÖRENDE ellerinde Atatürk posterleri taşıyan kalabalık bir grup, ’Sayın Cumhurbaşkanı, buraya yakışmıyorsunuz’ pankartı açtı. Grup, Gül’ü kürsüye çıkarken yuhaladı, ıslıklarla protesto etti ve ’Türkiye laiktir, laik kalacak’ sloganı attı. Protestolar Gül’ün konuşması sırasında giderek azaldı. Protestocu grup da dağılınca, Gül kürsüden alkışlarla ayrıldı.

TOBB’dan fakülte binası

CUMHURBAŞKANI Gül, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu’ndan istedi, TOBB, Hacıbektaş’a Güzel Sanatlar Fakültesi olarak kullanılacak bina yapacak. Fakülte binası konusunu önce Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu

gündeme getirdi "Gerekirse belediye binasını verelim" dedi. Gül de konuşmasında Hisarcıklıoğlu’na seslendi ve "Belediye binası burada dursun, binayı siz kısa zamanda dikin buraya" dedi. Hisarcıklıoğlu da Gül’e başıyla "olur" işareti yaptı.

HÜRRİYET - 17 Ağustos 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.