Hacıbektaş'ta Afiş Gerginliği

Hacıbektaş'ta Afiş Gerginliği

Hacıbektaş'ta Afiş Gerginliği NEVŞEHİR'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen Hacı Bektaş Veli'yi Anma ve Kültür-Sanat...

A+A-

Hacıbektaş'ta Afiş GerginliğiHacıbektaş'ta Afiş Gerginliği
 
NEVŞEHİR'in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen Hacı Bektaş Veli'yi Anma ve Kültür-Sanat Etkinlikleri'nde afiş krizi yaşandı. Yasal izinleri alınan afişler Hacı Bektaş Belediye Başkanı’nın talimatıyla kaldırıldı.

46'ıncı ulusal, 20'inci uluslararası Hacı Bektaş Veli'yi Anma ve Kültür-Sanat Etkinlikleri afiş krizinin gölgesinde başladı. Alevi Bektaşi Federasyonu öncülüğünde gerçekleşen etkinlik için Hacı Bektaş-ı Veli'nin resminin ve iki gün sürecek anma etkinliğinin proğramının yer aldığı afişler bastırıldı. "Hacı Bektaş Buluşması" adlı afişler yasal izinler alındıktan sonra ilçe sokaklarına asıldı. Fakat asılan afişler 2004'ten beri görevini sürdüren Bağımsız Belediye Başkanı ve emekli Tuğgeneral Ali Rıza Selmanpakoğlu'nun talimatı ile ekipler tarafından kaldırıldı.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Ali Balkız ise afişlerin kaldırılmasına yazılı bir açıklama yaparak kınadı. "Belediye başkanının afişleri kaldırtma talimatı vermesinin amacı nedir?" diye soran ABF Başkanı şu açıklamalarda bulundu:

"Alevi Bektaşi toplumunun buluştuğu 15. 16 Ağustos Hacıbektaş etkinliğinin Alevi Bektaşi Federasyonunun önderliğinde gerçekleştirdiği kültür sanat festivalinin afişlerini tüm yasal izni olmasına rağmen Hacı Bektaş Belediye başkanının talimatıyla ve Şişli Belediye Başkanı’nı zabıta arabasıyla 'Hacı Bektaş Buluşması' adlı afişimiz  zorla zabıta ekipleri tarafından sökülmüştür. Alevi-Bektaşi toplumuna katkı amacıyla Hacıbektaş’a Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül tarafından gönderildiği ifade edilen Şişli Belediyesine ait zabıta ekiplerinin Alevi Bektaşi toplumunun temsilcisi ABF’nin etkinlik afişlerinin kaldırılması ve Alevi Bektaşi yöneticilerine küfür edilmesini kınıyoruz. Sayın Şişli Belediye Başkanı Sarıgül’e bağlı zabıta ekipleri Hacıbektaş’a  ABF’nin afişlerini  kaldırtmak için mi gelmiştir? Her fırsatta birlikten söz eden ama pratikte Alevi Bektaşi toplumunun bütünlüğüne yönelik negatif tutum sergileyen Sayın Hacıbektaş Belediye Başkanı’nın ABF afişlerini kaldırtma talimatı vermesinin amacı nedir?  Bu saygısızca tutumu kınıyor bu olumsuz yaklaşımı protesto ediyoruz."

BİRGÜN -  16 Ağustos 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.