Hacıbektaş'ta alternatif şenlik

Hacıbektaş'ta alternatif şenlik

Hacıbektaş'ta alternatif şenlik  ANKARA (15.08.2009)- Aleviler, bu yıl da Hacı Bektaş Veli'yi anmak için ilçeye gitti. Bu yıl,...

A+A-

Hacıbektaş'ta alternatif şenlik  Hacıbektaş'ta alternatif şenlik 

ANKARA (15.08.2009)- Aleviler, bu yıl da Hacı Bektaş Veli'yi anmak için ilçeye gitti. Bu yıl, Alevi örgütleri alternatif şenlik düzenleyecek.

Hacı Bektaş Veli'yi anma etkinlikleri bugün başlıyor. Her yıl 15-16 Ağustos'ta Hacıbektaş İlçesi'nde düzenlenen etkinliklerde bu yıl Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) öncülüğünde, muhalif Alevi-Bektaşi örgütleri kendi organizasyonlarıyla Hacıbektaş'ta bir araya gelecekler. “Alevilerin Hacıbektaş Buluşması” adı verilen iki günlük etkinlikler, Hacıbektaş Halı Saha Tesisleri'ndeki buluşmayla başlayacak. Buluşmanın ardından, saat 11.00’de Hacıbektaş Dergahı'nın ziyareti ile devam edecek.

Şenliklerin ilk günü, gece geç saatlere kadar sürecek olan “Gelin Canlar Bir Olalım” adlı konser ile sona erecek. Yine halı saha tesislerinde yapılacak olan konsere, Ali Asker, Ali Çağan, Emrah Mahsuni, Emre Saltık, Ferhat Tunç, Musa Eroğlu, Nilüfer Akbal’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda sanatçı katılacak. Konserde semah grupları da gösterilerini sunacaklar.

Şenliklerin ikinci gününde etkinlikler, “Gençler Buluşuyor ve Geleceği Konuşuyor” konulu Alevi gençlik forumu ile başlayacak. Saat:11.00-14.00 saatleri arasında yapılacak olan forum Hacıbektaş Halı Saha'da yapılacak.

ATILIM HABER - 15 Ağustos 2009

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.