Hacıbektaş'ta Atatürk'lü uyarı ve cevap

Hacıbektaş'ta Atatürk'lü uyarı ve cevap

Hacıbektaş'ta Atatürk'lü uyarı ve cevap Hacıbektaş'ı anma etkinlikleri programına katılan Cumhurbaşkanı Gül protesto şoku...

A+A-

Hacıbektaş'ta Atatürk'lü uyarı ve cevapHacıbektaş'ta Atatürk'lü uyarı ve cevap

Hacıbektaş'ı anma etkinlikleri programına katılan Cumhurbaşkanı Gül protesto şoku yaşadı

NEVŞEHİR’DE düzenlenen '45. Ulusal 19. Uluslararası Hacı Bektaşi Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri', Hacıbektaş ilçesinde dün başladı. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, çok sayıda AK Parti ve CHP milletvekili, Nevşehir Valisi M. Asım Hacımustafaoğlu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ve Türkiye ile yurtdışından gelen yaklaşık 7 bin kişi katıldı.

Protestoculara müdahale

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen törenlerde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yapılan protesto gösterisi damgasını vurdu.

Bazı vatandaşlar “Siz buraya yakışmıyorsunuz” yazılı dövizlerle Gül aleyhine protestoda bulundular. Bu tepki karşısında istifini bozmayan Gül’ün neşesinin kaçtığı gözlemlenirken, protestuculara müdahale gecikmedi. Protestocular, etkinlik alanının dışına çıkarıldı. ”Kültür ve Turizm Bakanlığı Hacıbektaş Semah Ekibi'nin bir gösteri yaptığı törenin açılış konuşmasını Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu yaptı. Selmanpakoğlu, Bektaşi düşüncesinin ve inancının önderi Hacı Bektaşi Veli'yi anarken onun yücelttiği sevgi ve hoşgörü anlayışının, aradan geçen 700 yıla karşın canlı, taze ve anlamlı olarak önemini koruduğunu belirtti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da Hacı Bektaşi Veli'nin Anadolu'nun kültürünün, uygarlık anlayışının, dostluk ve barış anlayışının en büyük isimlerinden biri olduğunu söyledi.

Farklılıklar zenginliğimizdir

Son konuşmacı olarak kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise Aleviler'e ev sahipliklerinden dolayı teşekkür ederek Nevşehir'de bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Farklılıkların zenginliğimiz olduğuna vurgu yapan Gül şöyle devam etti: "Bugün bizi burada toplayan anlayış, Hacı Bektaş-ı Veli'nin öğretilerinden, onun gösterdiği işaretlerdir. Farklılılıklarımız asla ayrılık değil, hepsi bizim zenginliğimizdir. O bakımdan bize büyüklerimizin öğrettiği, bize Hacı Bektaşi Veli'nin öğrettiği gibi hepimiz biriz beraberiz, bir olacağız. Alevisiyle, Sünnisiyle Türküyle, Kürtüyle hepimiz bir milletiz. Ve kimse bizi birbirimizden ayıramayacak.”

TERCÜMAN - 17 Ağustos 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.