Hacıbektaş'ta 'Belediye' vahşetine devam...

Hacıbektaş'ta 'Belediye' vahşetine devam...

DÜNYA YALNIZ BİZİM DEGİLHÜNKAR HACI BEKTAŞ VELİ'NİN DİYARINDA VAHŞETHacıbektaş'ta 'Belediye' vahşetine devam...Nevşehir'e bağlı Hacıbektaş'ta,...

A+A-

DÜNYA YALNIZ BİZİM DEGİL

HÜNKAR HACI BEKTAŞ VELİ'NİN DİYARINDA VAHŞET

Hacıbektaş'ta 'Belediye' vahşetine devam...

Nevşehir'e bağlı Hacıbektaş'ta, Belediye Başkanı 'emekli general' Ali Rıza Selmanpakoğlu'nun talimatıyla kenti 'insan türü' dışındaki canlılardan temizleme çalışması uluslararası çapta tepki topluyor. Bilindiği üzere, geçen yıl da benzeri bir katliam gerçekleştiren Belediye yetkilileri, gösterilen tepkiler ve yaptığımız ısrarcı yayın üzerine sokak hayvanlarına yönelik girişimleri durdurmuştu.

Tüm tepkilere ve yetersiz diye eleştiriliyor olsa bile, mevcut yasaya rağmen (5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasası) yaptığı eylemde ısrarcı olan Belediye yetkililerinin yürüttüğü sokak hayvanı katliamı kentte yaşayanlarca da büyük tepki gördü. Katliamın tanığı Hacıbektaşlılar gördüklerine inanamadıklarını ifade ederek şunları söyledi:

"Hacıbektaş çöplüğünde gördüğümüz bir vahşetti. Bazı sokak köpekleri öldürülmüş olarak yerde yatıyor, bazıları ise çöplüğün içinde can cekişiyordu. Hayvanlar bu halde, çöplerle birlikte ateşe verilmişti. İşkence içinde yakılan sokak köpeklerinin katliamdan kurtulan yavrularının ise; olay yerinden ayrılmadıklarını gözlemledik. Annelerinin peşinden ağlıyorlardı. Yaşamın savunucusu Hacı Bektaş Veli'nin diyarında Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu'nun çözümü 'öldürmekte' görmesi bizleri derinden yaraladı. Utanıyoruz..."

Sokak hayvanlarını aşılayıp, sağlıklı bir şekilde yaşatmak görevini yerine getirmeyen Belediye başkanına "Dünya Yalnız Bizim Değil" diye haykırmak ve 'insan türü'nün varlığını sağlıklı sürdürebilmesinin de, doğal dengenin ve 'türlerin' korunmasından geçtiğini hatırlatmak isteyenler için, Hacıbektaş Belediyesi'nin telefonu şöyle: (0384) 441 30 17,

Katliama seyirci kalmaması için Nevşehir Valiliği'nin telefonu ise: (0384) 213 55 55

 

(Dünya Yalnız Bizim Değil, BirGün gazetesi, 13 Ekim 2007)

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.