Hacıbektaş'ta protesto

Hacıbektaş'ta protesto

Hacıbektaş'ta protesto  Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesi Cumhuriyet Meydanı’ndaki Hacı Bektaş-ı Veli’yi Anma Törenleri...

A+A-

Hacıbektaş'ta protestoHacıbektaş'ta protesto 

Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesi Cumhuriyet Meydanı’ndaki Hacı Bektaş-ı Veli’yi Anma Törenleri Kültür ve Sanat Etkinlikleri’ne katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ellerinde Atatürk posteri bulunan bir grup tarafından protesto edildi. Gül, konuşmasında, “İnanç ayrımı yapmadan herkesi bir ve beraber kabul ediyoruz” dedi.

Hacıbektaş’ta protestolu anma

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Hacı Bektaş-ı Veli’yi Anma Törenlerinde protesto edildi.

Dünyaca ünlü Türk mutasavvıf Hacı Bektaş-ı Veli’yi anmak için Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde düzenlenen Uluslar arası anma etkinliklerinin ilk günü protesto sesleriyle başladı. Açılış törenine katılmak için ilçeye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, kalabalık bir grup tarafından protesto edildi. Gül’ün, Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören alanına girişi sırasında ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri bulunan gruptakiler çeşitli sloganlar atıp  “Cumhurbaşkanı sen buraya yakışmıyorsun” pankartı açtı. Aynı grup, daha sonra konuşma yapmak için kürsüyen çıkan Bakan Ertuğrul Günay’ı da yuhaladı.

Sloganlar susmadı

Törenlerin son konuşmacısı olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün adı anons edildiğinde de grubun sloganları devam etti. Tören alanında bulunan güvenlik güçlerinin devreye girmesi ile gruptakiler olaysız bir şekilde dağıldı. Gül ise protestolara hiç değinmeden konuşmasını yaptı. Sözlerine “ Sevgili vatandaşlarım, Hacı Bektaş Veli dostları” diye başlayan Gül, alandaki topluluğun Hacı Bektaş Veli’nin ögretileri ışığında bir araya geldiğini,ünlü düşünürün Anadolu insanının mayasını yoğurup, hoşgörü ve adaleti ögrettiğini ifade etti. Gül, törenlere davet edildiğinden dolayı çok memnun olouğunu dile getirdi. Gül, konuşmasını törene katılan vatandaşların Berat Kandili’ni kutlayarak son verdi.

Hacıbektaş'ta protesto

Yoğun güvenlik önlemleri alındı

* Hacı Bektaş-ı Veli’yi anma törenlerine Cumhurbaşkanı Gül’ün yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, KKTC Milli Eğitim Bakanı Canan Öztoprak, KKTC Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş, Almanya Yeşiller Partisi Milletvekili Ozan Ceyhun, bazı milletvekilleri, siyasiler, yerel yetkililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

* Vatandaşlar semah gösterisi ile başlayan tören boyunca ellerinde Hacı Bektaş’ın deyişleri yazılı dövizler taşıdı. Törende, anma programı kapsamında düzenlenen şiir yarışmasında hece vezninde birincilik kazanan Fikret Dikmen ve serbest vezinde birincilik kazanan Salim Çelebi’ye Kaymakam Mustafa Eldivan tarafından plaket verildi.

* Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı tören boyunca keskin nişancılar binaların çatılarında görev yaptı. Törenlerde güvenliği sağlamak için Ankara, Konya, Kayseri, Çorum ve Mersin’den takviye polis ve jandarma ekiplerinin Nevşehir’e geldiği öğrenildi.

YENİÇAĞ - 17 Ağustos 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.