Hacıbektaş'ta Provokatif Ortam

Hacıbektaş'ta Provokatif Ortam

BBP'li Yazıcıoğlu'na katıldığı cem ayininde protesto       NEVŞEHİR'in Hacıbektaş İlçesi'nde geleneksel...

A+A-

Hacıbektaş'ta Neler Oluyor?BBP'li Yazıcıoğlu'na katıldığı cem ayininde protesto
     
NEVŞEHİR'in Hacıbektaş İlçesi'nde geleneksel olarak düzenlenen Cem Ayini ve Aşure törenlerine katılan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Hacıbektaş Veli Kültür Merkezi'nde bulunan bir grup tarafından protesto edildi.

Yazıcıoğlu, Hacıbektaş Kaymakamlığı, Hacıbektaş Belediyesi ve Çelebi Cemalettin Ulusoy ailesinin ortaklaşa olarak düzenlediği Cem ayini ve Aşure etkinliklerine Çelebi Cemalettin Ulusoy ailesinin özel daveti üzerine katıldı. Yazıcıoğlu'nu Kayseri, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Konya, Kırşehir, Yozgat ve Sivas'tan gelen çok sayıda partili karşıladı. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Çelebi Cemalettin Ulusoy'un torunlarından Cemalettin Ulusoy'un evinde bir süre dinlendi. Hacıbektaş Veli Müze ve Külliyesi'ni de ziyaret eden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, burada Arslanlı çeşmeden su içti. Hacıbektaş Veli'nin manevi huzurunda dua eden Yazıcıoğlu, daha sonra düzenlenen Cem Ayini ve aşure etkinliklerine katıldı.

Etkinliklerde Hacıbektaş İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, CHP İl ve Hacıbektaş İlçe örgüt temsilcileri, çok sayıda Alevi- Bektaşi örgütleri temsilcileri katıldı. Bu arada, bir grup Yazıcıoğlu’'un salon dışına çıkmasını isteyen slogan attı. Merkezde bulunan güvenlik görevlileri protestocu grubu salon dışına aldı. Yaklaşık 3.5 saat süren Cem ayininden sonrada Çelebi Cemalettin Ulusoy Ailesin'den Arife Ulusoy'un iznini alarak program ve etkinlik sonunda ilçeden ayrılan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu “Bizler kültürlerin asırlar boyu yoğurduğu bir nesiliz. Aslımızı inkar etmeden günümüze kadar geldik, mozaik parçasındaki bütün insanlarımız kardeşlerimizdir. Bu Laz'ı, Çerkez'i, Alevi'si, Kürd'ü, Türk'ü hepsi olabilir aslında hepimizin görevi aynıdır'' dedi.
   
Ahmet KORKMAZER / KAYSERİ, (DHA)
MİLLİYET - 23 Ocak 2008 

CEM TÖRENİNDE YAZICIOĞLU'NA ŞOK PROTESTO
 
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Hacıbektaş Veli Kültür Merkezi'nde bulunan bir grup tarafından protesto edildi.23 Ocak 2008 Çarşamba 12:57NEVŞEHİR'in Hacıbektaş İlçesi'nde geleneksel olarak düzenlenen Cem Ayini ve Aşure törenlerine katılan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Hacıbektaş Veli Kültür Merkezi'nde bulunan bir grup tarafından protesto edildi.

Yazıcıoğlu, Hacıbektaş Kaymakamlığı, Hacıbektaş Belediyesi ve Çelebi Cemalettin Ulusoy ailesinin ortaklaşa olarak düzenlediği Cem ayini ve Aşure etkinliklerine Çelebi Cemalettin Ulusoy ailesinin özel daveti üzerine katıldı. Yazıcıoğlu'nu Kayseri, Niğde, Nevşehir, Aksaray, Konya, Kırşehir, Yozgat ve Sivas'tan gelen çok sayıda partili karşıladı. BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, Çelebi Cemalettin Ulusoy'un torunlarından Cemalettin Ulusoy'un evinde bir süre dinlendi. Hacıbektaş Veli Müze ve Külliyesi'ni de ziyaret eden BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, burada Arslanlı çeşmeden su içti. Hacıbektaş Veli'nin manevi huzurunda dua eden Yazıcıoğlu, daha sonra düzenlenen Cem Töreni ve aşure etkinliklerine katıldı.

Etkinliklerde Hacıbektaş İlçe Kaymakamı Mustafa Eldivan, Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, CHP İl ve Hacıbektaş İlçe örgüt temsilcileri, çok sayıda Alevi- Bektaşi örgütleri temsilcileri katıldı. Bu arada, bir grup Yazıcıoğlu’'un salon dışına çıkmasını isteyen slogan attı. Merkezde bulunan güvenlik görevlileri protestocu grubu salon dışına aldı. Yaklaşık 3.5 saat süren Cem ayininden sonrada Çelebi Cemalettin Ulusoy Ailesin'den Arife Ulusoy'un iznini alarak program ve etkinlik sonunda ilçeden ayrılan BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu “Bizler kültürlerin asırlar boyu yoğurduğu bir nesiliz. Aslımızı inkar etmeden günümüze kadar geldik, mozaik parçasındaki bütün insanlarımız kardeşlerimizdir. Bu Laz'ı, Çerkez'i, Alevi'si, Kürd'ü, Türk'ü hepsi olabilir aslında hepimizin görevi aynıdır' dedi.

23 Ocak 2008 Çarşamba

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.