Halaçoğlu Boş Durmuyor !

Halaçoğlu Boş Durmuyor !

DTP'li Tuncel Kürt değil    Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, Anadolu'daki aşiretlerle ilgili kapsamlı araştırmasının...

A+A-

Halaçoğlu Boş Durmuyor !DTP'li Tuncel Kürt değil
  
Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, Anadolu'daki aşiretlerle ilgili kapsamlı araştırmasının detaylarını BUGÜN'e anlattı: "DTP'li Sabahat Tuncel Balaban Aşireti'nden. Araştırdım. Balabanlar Oğuzlar'ın bir kolu. Yani Tuncel 'Kürt'üm diyor' ama bir Türk" dedi

Osmanlı defterlerinden yola çıkarak 1500'lerden günümüze Anadolu'daki aşiretlerin dökümünü çıkarmak için araştırma yapan Türk Tarih Kurumu Başkanı Yusuf Halaçoğlu, yine gündemi sarsacak.

42 BİN AŞİRET BULUNUYOR

Makamında görüştüğümüz Halaçoğlu, 1500-1600 yılları arasındaki yaklaşık 245 Osmanlı tahrir defterini incelediklerini belirtti. Halaçoğlu Anadolu'da yaklaşık 42 bin aşiret tespit ettiklerini, bunların 37 bin 706'sının Türkmen, 166'sının Moğol, 90'ının Arap ve 2 bin 287'sinin de Kürt aşireti olduğunun altını çizdi. İşte, aşiretleri "A" harfinden başlayarak alfabetik sıraya göre, en az 8 cilt halinde yayınlayacaklarını belirten Halacoğlu'nun söyledikleri:

DTP'Lİ TUNCEL: Gazetede çıkan bir haberde, Balaban Aşireti'nden olduğunu söylemişti. Merak ettim. Balaban Aşireti'ni taradım. Balabanlar, Oğuzlar’ın bir kolu. Yani Sabahat Tuncel, kendisini Kürt sanıyor, aslında Türk'tür. Zaten Tuncel kendisini Alevi-Kürt olarak nitelendiriyor. Oysa, Alevilerin yüzde 99'u Türk'tür. Çünkü, Alevilik bir ırk değil, inançtır.

AŞİRET KUYRUĞU: Bana gelip aşiretini soran birçok ünlü isim var. Doğu ve Güneydoğu’dan vekiller geliyor. Kendisinin Kürt olduğunu belirten bazı milletvekillerinin, aslen Türk oldukları ortaya çıktı.

TELEFON YAĞIYOR: Açıklamamdan sonra en az 500 tebrik telefonu aldım. Yüzlerce mektup ve faks geldi, gelmeye de devam ediyor. Tabi, eleştirenler de çıkıyor. "Şimdi bunun zamanı mıydı" diyenler var.

MİT’E VERMEM: Kesinlikle MİT'le veya başka bir birimle bağlantım yok. Ben bir araştırma yapıyorum. Bunu da kimseye vermiyorum.

DERİN DEVLET: Yaptığım çalışma için "Derin Devlet mi yaptırdı" diye yorumladılar. Bunlar doğru değil.

HÜLYA AKRABAM DEĞİL: Hülya Avşar'la akraba olduğumuz konusunda tartışma var. Türkiye genelinde 4 bin 455 Avşar Aşireti mensubu bulunuyor. Her Avşar'ın birbirine akraba olması gerekmiyor.

ALMANLAR ARAŞTIRMIŞ: 1989'da Almanya'da "Türkiye Cumhuriyetinde Etnik Gruplar" başlığında bir çalışma yapıldı ve yayınlandı. Kitapta köy köy listeler vardı. Ardından Bu verileri harita üzerinde gösterdiler. Bizim bunların doğru olup olmadığını araştırmamız gerekmez mi? Orada Kürt Aleviler, Türk Aleviler şeklinde ayrım yapmışlar. Türkiye'yi 50 etnik gruba bölmüşler. Şimdi biz buna kayıtsız mı kalalım?

DEŞİFRE İÇİN YAPMADIM: İnsanları deşifre etmek gibi bir amacım yok. Biz Ermenilerle ilgili araştırmalarda geç kaldık. Ermeni diasporası soykırım diye bir iddia ortaya att. 1915’ten önceki nüfuslarını ortaya çıkarmamız gerekmez mi?

Düzgün KARADAŞ/ANKARA
BUGÜN - 10 Aralık 2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.