Halis: Alevi Çalıştayı kandırmaca

Halis: Alevi Çalıştayı kandırmaca

Halis: Alevi Çalıştayı kandırmaca  ANKARA - BDP Milletvekili Şerafettin Halis, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bugün...

A+A-

Halis: Alevi Çalıştayı kandırmaca  Halis: Alevi Çalıştayı kandırmaca 

ANKARA - BDP Milletvekili Şerafettin Halis, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, bugün sona eren Alevi Çalıştaylarını değerlendirdi.

BDP Milletvekili Halis, AKP'nin toplumsal sorunları çözmek için yaklaşık iki yıldan bu yana sürdürdüğü açılım ve çalıştayların bir kandırmacadan öteye gitmediğini söyledi.

AKP’nin sorunun çözümü içinde attığı tek bir adım olmamakla beraber bu çalıştaylarda Alevileri rahatsız edecek görüntüler sergilendiğini kaydeden Halis, "Amaçlarının Aleviler arasında derin çelişkiler yaratarak bölmek olduğu anlaşıldı. Alevilerin en temel talebi olan Cemevlerinin yasal-resmi güvenceye kavuşturulması önemsenmedi. Oysa ki bir inanca ve inanç topluluğuna karşı duyulan samimiyet ve saygı, her şeyden önce o inancın ibadethanelerini tanımaktan ve saygı duymaktan geçer" dedi.

Halis, AKP’nin Diyanet İşleri Başkanı’ndan aldığı fetvayla Aleviliği tanımladığını belirterek, "Her şeyden önce Aleviliği tanımlamak, Alevilerden başka hiç kimsenin haddi değildir" dedi. Halis, Alevi Çalıştayının Alevileri kamplaştırmayı ve Aleviliği asimile etmeyi amaçladığını belirtti.

Şerafettin Halis, "Alevi Çalıştaylarını yürüten sayın bakan samimi bir şekilde Alevi sorununu çözmeye değil Aleviliği eritmeye ve mümkün olduğu kadar Fethullah Gülen cemaatleriyle ilişkiye geçerek Fethullah gücünü Alevi kitlesi üzerinde kullanmaya çalışmaktadır. Bunun somut örneği vardır. 5 Kasım’da Cumhurbaşkanı Tunceli’yi ziyaret ettiğinde Sayın Çelik de vardı. Sayın Çelik, Alevi açılımından sorumlu bir bakandı. Ne ilginçtir ki orada Fethullah Gülen’e ait bir okulun açılışını yaptı" diye konuştu.

KAYNAK : Atılım - 28 Ocak 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.