'Halk destekliyor' deyip şeriat devleti kuracaklar

'Halk destekliyor' deyip şeriat devleti kuracaklar

'Halk destekliyor' deyip şeriat devleti kuracaklar   Avrupa'nın ilk Alevi derneği ve bu özelliğiyle Avrupa Alevi birlikleri Konfederasyonu’nun...

A+A-

'Halk destekliyor' deyip şeriat devleti kuracaklar'Halk destekliyor' deyip şeriat devleti kuracaklar 
 
Avrupa'nın ilk Alevi derneği ve bu özelliğiyle Avrupa Alevi birlikleri Konfederasyonu’nun çekirdek birimi sayılan Hamburg Alevi Kültür Merkezi (HAKM), kuruluşunun 20 yılını görkemli bir törenle kutladı.

Törene onur konuğu olarak katılan Tunceli bağımsız milletvekili Kamer Genç yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Türkiye’nin kurumları şeriat devletini getirmek için gayret sarfeden iktidarın elindedir. Şeriat devletini kurma yönünde çok haince bir plan yürütülmektedir. Tayyip Erdoğan iktidara gelince, devletin en kıymetli kurumlarını yandaşlarına vermeye başladılar. Erdoğan ve Gül insanları kandırdılar. Demokrasi demokrasi dediler, tek istekleri şeriat devleti önündeki engelleri kaldırmak. Yarın Anayasa’yı değiştirirler.

Ergenekon ile kendilerine muhalif olanları susturmak istiyorlar. Bu şeriat güçleriyle mücadele etmek lazım. Mücadelenin de yolu önümüzdeki mahalli seçimlerdir. Zira bunlar yüzde 40’a yakın oy alırsa, Almanya’da Hitler nasıl Hitler rejimi kurduysa, Türkiye’de onlar ’ben ne yapsam halk beni destekliyor’ diyerek şeriat devletini resmen kuracaklar. TBMM’de AKP’nin karşısında olmanın gururunu yaşıyorum, onların burnunu yere sürüyorum. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti devletine vicdan borcum var. Atatürk’ü çok seven bir insanım." 

Kemal DOĞAN / HAMBURG / HÜRRİYET - 16 Kasım 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.