Halk Konserinde Solda Birlik Çağrısı!..

Halk Konserinde Solda Birlik Çağrısı!..

Halk Konserinde Solda Birlik Çağrısı!..Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cuma Gürsoy, "...

A+A-

Halk Konserinde Solda Birlik Çağrısı!..Halk Konserinde Solda Birlik Çağrısı!..

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cuma Gürsoy, " 85 yıllık birikimler yok ediliyor. İslamcı Faşizm, Cumhuriyetimizin kurumlarına bir bir saldırıyor! Önümüzdeki süreçte çok şey değişebilir! Gün, solun tüm renkleriyle birlik, beraberlik dayanışma günüdür!.." dedi.

HALK KONSERİNDE SOLDA BİRLİK ÇAĞRISI!..

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Marmaris Şubesi’nin “12. Geleneksel Halk Konseri”,  dün akşam (26 Temmuz 2008) Marmaris Amfi Tiyatro’da yapıldı.
                  
5000 biletin yok sattığı, 3000 kişinin geldiği konserde; Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cuma Gürsoy, Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Ali Yılmaz, İçmeler Belediye Başkanı Yavuz Çokberkit ve eşi Çiğdem Çokberkit, Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü ve eşi Şennur Ünlü, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ve eşi Sevgi Acar’da onur konuğu oldular.

Sanatçılar Mustafa Özarslan ve Grup Çığ, Ali Ötünç, Hüseyin Karakoç, ve Mine Karakoç’ un coşturan türkülerine,  çocuklardan kurulu  Semah Ekibi’nin gösterisi renk kattı.

Halk Konserinde Solda Birlik Çağrısı!..
                     
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Marmaris Şubesi Başkanı Baki Kol yaptığı açılış konuşmasında; “Yüz yıllardır köyde, yabanda, yaylada, bu topraklarda, kadın erkek, büyük küçük, semah döneriz, saz çalarız cem ederiz, kurban pişiririz hak için. El ele veririz yüz yüze geliriz, omuz omuza veririz hak için…..

Halk Konserinde Solda Birlik Çağrısı!..

Köyde yabanda yaylada, böyleydi yüz yıllardır ama şimdi kentliyiz. Bu modern çağda bu sınıf gerçeğinin her iki olguyu belirlediği emek, sermaye çağında, var olmanın yarınlara kalmanın yolu ve şartı,  örgütlenmek ve öğütlü olmaktır.

Halk Konserinde Solda Birlik Çağrısı!..

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği’nin en önemli görevlerinden birisi, Alevi toplumunun sorunlarına sahip çıkmak, özgürce kendilerini ifade etmelerini sağlamaktır. Devletin ve tüm kurumların din, mezhep, inançlar konusunda eşit mesafeli ve tarafsız olmasına, gereken özen ve hizmetin verilmesi gerektiğine inanmaktayız ve bu konuda çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Temel düşünce ve amacımız; Emperyalizme, sömürücülüğe, Şeriata, ırkçılığa geçit vermemektir. Atatürk ilke ve devrimlerine sahip çıkmak; demokrasiyi, laikliği, Cumhuriyetimiz’i, özgürlüğü, insan haklarını, hukukun üstünlüğünü ve emeği sonsuza kadar savunmaktır.” dedi.

Söz alan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Cuma Gürsoy’ da; “85 yıllık birikimler yok ediliyor. İslamcı Faşizm, Cumhuriyetimizin kurumlarına bir bir saldırıyor! Önümüzdeki süreçte çok şey değişebilir! Gün, solun tüm renkleriyle birlik, beraberlik dayanışma günüdür!..”  diyerek son günlerdeki ülke gündemine dikkat çekti.

Halk Konserinde Solda Birlik Çağrısı!..

Mustafa Özarslan ve Grup Çığ

Halk Konserinde Solda Birlik Çağrısı!..

Ali Ötünç

Ata Sevgi / Marmaris
http://www.marmarisbulten.com/
27 Temmuz 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.