Halk ozanı Aşık Veysel anılıyor

Halk ozanı Aşık Veysel anılıyor

Halk ozanı Aşık Veysel anılıyor Türk Halk Edebiyatı'nın önemli isimlerdine Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 35'nci...

A+A-

Halk ozanı Aşık Veysel anılıyorHalk ozanı Aşık Veysel anılıyor

Türk Halk Edebiyatı'nın önemli isimlerdine Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 35'nci yıl dönümünde düzenlenecek çeşitli etkinliklerle anılacak.

Türkiye'nin son dönemde yetiştirdiği en önemli halk ozanlarından Aşık Veysel, ölümünün 35'nci yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anılacak.

Aşık Veysel Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Özer anma etkinliklerine ilişkin bir açıklama yaptı. Dernek olarak, Aşık Veysel anısına şu ana kadar çok sayıda faaliyet gerçekleştirdiklerini ifade eden Özer, "Biz Aşık Veysel'in şiirlerini Türkiye'nin dört bir yanında özellikle okullarda anlatıyoruz. Çok sayıda davet alıyoruz okullardan. Bu da Türk Halk kültürü açısından çok önemsediğimiz bir konu" dedi.

Aşık Veysel 16-22 Mart tarihleri arasında düzenlenecek 'Aşık Veysel Anma Haftası' etkinlikleriyle anılacak. Program çerçevesinde, Hacı Bektaş Veli Kültür Vakfı'nda 16 Mart Pazar günü çok sayıda sanatçının katılacağı Türkü Şöleni yapılacak.

21 Mart Cuma günü saat 12.30'da Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Bahçesi'nde bulunan Aşık Veysel anıtına çelenk konulacak.

22 Mart Cumartesi ise Gazi Üniversitesi Merkez Kampüsünde Dostluk ve Dayanışma yemeği verilecek.

ANKA - HABERX - 9 Mart 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.