Halkevleri AKP'ye Karşı Ankara'da Bir Araya Gelecek

Halkevleri AKP'ye Karşı Ankara'da Bir Araya Gelecek

Halkevleri AKP'ye Karşı Ankara'da Bir Araya GelecekHalkevleri üyeleri eğitim, sağlık, su, enerji, barınma, sağlıklı beslenme hakkı ve insanca...

A+A-

Halkevleri AKP'ye Karşı Ankara'da Bir Araya GelecekHalkevleri AKP'ye Karşı Ankara'da Bir Araya Gelecek

Halkevleri üyeleri eğitim, sağlık, su, enerji, barınma, sağlıklı beslenme hakkı ve insanca yaşam için başlattığı “Aklamıyoruz, Haklıyoruz” kampanyası kapsamında Ankara’da miting düzenleyecek. 2 Kasım’da gerçekleşecek mitingin duyurusu için Yüksel Caddesi"nde kurulan stantta “halkın hakları talepleri beyannamesi” imzaya açıldı.

Halkın hakları var” başlığı taşıyan beyannamede, “Kıdem tazminatı, emeklilik ve emeklilikten insanca bir yaşam hakkımız, hastalıklarımız fırsat olarak görülemez, sağlıktan para kazanılamaz, parasız, nitelikli, ulaşılabilir sağlık hizmeti hakkımız. Demokratik, bilimsel, laik, anadilde ve parasız eğitim hakkımız. Kürt halkı olarak kendi dilimizi kullanmak, kültürümüzü yaşamak ve siyasi temsilcilerimizi seçmek hakkımız” ifadeleri yer aldı.

“AKP, ABD’YE YARDIM EDİYOR”

6 yıldır AKP’nin yerli-yabancı büyük şirketlerin isteklerine uygun davranarak, topluma büyük ekonomik krizler yaşattığının belirtildiği beyannamede, şu görüşlere yer verildi: “AKP, iktidarda kalabilmek için ABD’nin dünya halkları üzerindeki baskısına yardım ediyor, ülke ekonomisini IMF’ye devrediyor, kapitalist sistemin emrettiği biçimde sağlığı, eğitimi, enerjiyi, ulaşımı özelleştirip, yeraltı ve yerüstü kaynaklarımızı peşkeş çekiyor. Ülkeyi ucuz işgücü deposu yapmak için de asgari ücreti 457 YTL ve çalışanların maaşlarına en düşük zammı yapıyor. AKP"nin bu halk düşmanı politikalarının engellenmesi, ortadan kaldırılmasının güçlü bir halk muhalefeti yaratılmasıyla mümkün. Tüm halkımızı mücadeleye çağırıyoruz.”

Kampanyaya destek verenler arasında Ankara Aydın ve Sanatçı Girişimi, Devrimci 78’liler Federasyonu, Pir Sultan Abdal Derneği gibi çeşitli demokratik kitle örgütleri de yer alıyor.

Zehra Şahindokuyucu Ankara / BİRGÜN - 06 Ekim 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.