Halkevleri'nden 6 Mart Alevi mitingine destek

Halkevleri'nden 6 Mart Alevi mitingine destek

Halkevleri'nden 6 Mart Alevi mitingine destekABF Heyeti Halkevleri Genel Merkezini ziyaret etti, 6 Mart Alevi mitingine destek istedi Alevi Bektaşi Federasyonu...

A+A-

Halkevlerinden 6 Mart Alevi mitingine destekHalkevleri'nden 6 Mart Alevi mitingine destek

ABF Heyeti Halkevleri Genel Merkezini ziyaret etti, 6 Mart Alevi mitingine destek istedi

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) Genel Sekreteri ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Fevzi Gümüş bir heyetle birlikte Halkevleri Genel Merkezi'ni ziyaret etti.

Alevi örgütleri Halkevleri'nden 6 Mart’da İzmir'de yapılacak olan "Büyük Alevi Mitingi"ne destek olmalarını istedi. Fevzi Gümüş ziyarette yaptığı konuşmada geçen yıllarda yapılan mitinglerin ardından AKP hükümetinin "Alevi açılımı" yapmaya başladığını ve bu kapsamda Alevi Çalıştayları düzenlediğini söyledi. Bu çalıştayların Aleviler'in ihtiyaçlarına cevap vermediğini belirten Gümüş,  "Alevilerin demokratik istemlerinin karşılanmasının ülkeni demokratikleşmesi talebinden ayrı düşünülemez" dedi.

Görüşmede Halkevleri yöneticileri de geçen yıllarda yapılan mitinglerin Aleviler açısından tarihsel bir dönüm noktası olduğunu belirtti. Halkevleri'nin nin 6 Martta'da Aleviler'in yanında olacağını, sorunların çözülmesi için birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.

Alevi Haber - 16 Şubat 2011

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.