"Halkı Karşı Karşıya Getirmeyin"

"Halkı Karşı Karşıya Getirmeyin"

"Halkı Karşı Karşıya Getirmeyin"10 Alevi Derneği yaptığı ortak açıklamada, AKP'nin çok kimlikli, çok kültürlü,...

A+A-

"Halkı Karşı Karşıya Getirmeyin""Halkı Karşı Karşıya Getirmeyin"

10 Alevi Derneği yaptığı ortak açıklamada, AKP'nin çok kimlikli, çok kültürlü, çok inançlı Türkiye projesini gerçekleştirmek yerine ülkeyi kaosa sürüklediğini, bu tutumundan vazgeçerek, halkın karşı karşıya gelmesini engellemesi gerektiğini söyledi.

Alevi dernekleri, 14 Temmuz'da Silvan'da yaşanan çatışmanın ardından "linç girişimleri" ile halkın karşıya karşıya gelmesinin engellenmesi için hükümeti ve muhalefeti sorumluluk almaya çağırdı.

Makine Mühendisleri Odası Lokali'nde düzenlenen basın toplantısında (MMO) Alevi dernekleri adına açıklamayı okuyan Hatice Altınışık, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) "Çok kimlikli, çok kültürlü, çok inançlı, laik, demokratik Türkiye" projesini yerine getirmek yerine ülkeyi kaosa sürüklediğini belirtti.

"Irkçılık örgütleniyor"

Açıklama'da şöyle dendi:

"Silvan'da yaşanan çatışmalarda ölen 13 can üzerinden yürütülen ırkçı, şoven politikalar '1990'lı yıllara geri mi dönüyoruz?' kaygısını yaratırken, değişik illerde Kürt yurttaşlarımıza karşı yapılan linç girişimleri karşısında üç maymunları oynamak bilinçli bir politikadır.

Seçim öncesinde başlayan veto kararı ertesinde şimdi de 'Demokratik Özerklik' bahane edilerek  bütün Kürt halkına karşı basındaki kimi 'yazarlar'ın ve televizyon ekranlarındaki 'yorumcular'ın tutumu mağduru suçlu göstererek ırkçılığı, çatışmayı ve ayrışmayı örgütleme amacı gütmekte."

Altınışık, Madımak sanığı Erçakmak'ın Sivas'ta bulunamamasını hatırlatarak şöyle dedi:

"Madımak'ta katledilen canlarımızı anmaya gittiğimizde bizi gaz bombaları ile karşılayan Sivas Valisi ve polisi, Madımak katliamının bir numaralı 'sanığı' Cafer Erçakmak 18 yıldır evinde dinlenirken ona dokunmadı. Madımak katillerini koruyan ve gözeten zihniyet, devletin verilerine göre 15 bin kişinin katıldığı Madımak Olayları iddianamesini 'sekiz günde hazırlarken' halkın iradesi ve tercihi ile seçilmiş belediye başkanları ve siyasetçilerin 'iddianamesi' yıllardır hazırlanamadı."

"Tahamülümüz kalmadı"

Atınışık, siyasilerin sorumluluk alarak linç girişimlerini ve halkın karşıya karşıya gelmesine engel olmasını istedi.

"Artık bir tek canımızı sebep ne olursa olsun yitirmeye ve gözü yaşlı anneler, eşler, çocuklar görmeye tahammülümüz kalmadı.Türkiye'nin sorunlarının çözümü, eşit yurttaşlık hakkını koruyan ve gözeten, kimlikleri, kültürleri ve inançları tanıyan yeni bir anayasadır. Başta hükümet partisi olmak üzere 'muhalefetin' de sorumluluğu budur."

Açıklamada imzası bulunan kuruluşlar şunlar:

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi ve Şubeleri (PSAKD), Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği, Özgür Demokratik Alevi Hareketi, İmranlı Dernekleri (İm-Der), Koçgiri Kültür Girişimi, Beko Baba Ocağı, Zülfikar Gazetesi, Sivas/ Karabel Dernekler Federasyonu, Maraş Elbistan Sevdilli Köyü Kült.Derneği. (NV/ŞA)

Nilay VARDAR -

<!--

var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';

var path = 'hr' + 'ef' + '=';

var addy82914 = 'nilay' + '@';

addy82914 = addy82914 + 'bianet' + '.' + 'org';

var addy_text82914 = 'nilay' + '@' + 'bianet' + '.' + 'org';

( '' );

82914 );

( '' );

//-->n

<!--

( '' );

//-->

<!--

( '' );

//-->


İstanbul - BİA Haber Merkezi - 28 Temmuz 2011, Perşembe

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.