Hanedan Cemevi’nin yapımı devam ediyor, giderlerini belediye karşılayacak

Hanedan Cemevi’nin yapımı devam ediyor, giderlerini belediye karşılayacak

Adana'nın Seyhan ilçesinde devam eden ve yapımını Seyhan Belediyesi'nin üstlendiği Hanedan Cemevi ile ilgili Alevi Kültür Dernekleri Adana Şube Başkanı Hasan Mansuroğlu, Seyhan Belediy

A+A-

Adana’nın Seyhan İlçesinde bulunan Hanedan Mahallesi’nde yapımı devam eden cemeviyle ilgili gelişmeleri almak için Baba Mansur Ocağı’ndan, Alevi Kültür Dernekleri Adana Şube Başkanı Hasan Mansuroğlu, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’la görüştüklerini belirterek Hanedan Cemevi yapımının devam ettiği ve cemevinin kısa sürede teslim edileceğini söyledi.

Alevi Kültür Dernekleri Adana Şube Başkanı Hasan Mansuroğlu, “Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’a görüşmemiz olumlu geçti. Belediye Başkanı Akay, Hanedan Cemevi yapımının devam ettiğini ve cemevinin kısa sürede teslim edileceğini söyledi” dedi.

“EN BÜYÜK SORUNUMUZ BİRLİKTE OLAMAMA SORUNU”

Hanedan Cemevi’nin tamamlandıktan sonra Adana’da 17 dernekten oluşan Adana Alevi Platformuna devredileceğini söyleyen Mansuroğlu, Alevi dernekleri olarak orada ortak çalışmalarımız olacak. Fiziki ortamı da müsait olan cemevinde birlikte birçok şey yapma şansımız olacak” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Alevi toplumunun fiziki olarak birçok sorununu çözebilecek bir büyüklükte bir cemevi olacak. Mutfağıyla, yemekhanesiyle, konferans salonuyla fiziki olarak birçok alanda hizmet yürütecek bir yer yapılıyor. Hanedan Cemevi tamamlandığında artık gidip başka yerlere bize yer verin demekten kurtulacağız. Şu an en büyük sorunumuz birlikte olamama sorunu. Zannediyorum ki Hanedan Cemevi sayesinde birlikte olamama sorununu da bir anlamda çözmüş olacağız. Ortak akıl çıkacak, birlikte yapılacak birçok şey var. Cemevinin giderleri, teslim edildikten sonra da Seyhan Belediyesi tarafından karşılanacak.”

Mansuroğlu, aynı zamanda daha önceden yapılmaya başlayan ancak sonra yapım çalışması yavaşlayan Yüreğir’deki cemevi inşaatının da devam ettiğini söyledi.

PİRHA/ADANA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.