Hangisi doğru söylemiyor?

Hangisi doğru söylemiyor?

Hangisi doğru söylemiyor? Murat Sabuncu / Gazeteport Cuma günü bir yazı yazdım. "Ertuğrul Günay Alevi işadamlarından neden para istedi?"...

A+A-

Hangisi doğru söylemiyor? Hangisi doğru söylemiyor?

Murat Sabuncu / Gazeteport

Cuma günü bir yazı yazdım. "Ertuğrul Günay Alevi işadamlarından neden para istedi?" başlıklı. Kısaca özetleyeyim. Kültür Bakanı Ertuğrul Günay, Alevilerin önde gelen isimlerinden, aynı zamanda AKP İstanbul milletvekili olan Reha Çamuroğlu'ndan bir talepte bulunmuştu. Bu talebi yazımda şöyle aktarmıştım:

"Her şey geçen yıl bir uçak yolculuğunda başlıyor. Uçakta Çamuroğlu’na rastlayan Kültür Bakanı Günay aynen şunları söylüyor: Reha Bey. Madımak Oteli’nin altındaki kebapçı taşınmak için para istiyor. Onu çıkaralım ki orayı müze yapabilelim. Siz Alevi işadamlarını tanırsınız. Onlardan rica edelim de verilecek parayı kendi aralarında bir toplayıversinler.

Çamuroğlu şaşırıyor. Günay bunu söyleyip Çamuroğlu’nun yanından ayrılıyor. Aradan kısa bir süre geçiyor. Bu kez telefon ediyor Günay:

“Reha Bey ne yaptınız? Alevi işadamları parayı toplayabildiler mi?”

Yukarıdaki konuşmayı Çamuroğlu bir dost meclisinde üç gazeteci ve bir araştırmacının yanında anlatmıştı. Bana aktaran arkadaşımdan Çamuroğlu'nun telefon numarasını alıp haberi teyit de ettim. Sanırım gazeteci arkadaşlarımdan biri yarın bu konuyu kendi köşesinde de yazacak. Cuma, cumartesi ve dün. Yani pazar günü. Gazeteport'taki arkadaşlarım beni aradılar ve Kültür Bakanlığı'ndan yazı ile ilgili bir açıklama geldiğini söylediler. Açıklama aynen şöyle:

"Gazeteport’ta 26/06/2009 tarihinde yer alan “Ertuğrul GÜNAY, Alevi İşadamlarından Neden Para İstedi?” başlıklı yazınıza ilişkin Bakanlığımızca bir açıklama yapılması gereği duyulmuştur. Söz konusu haberin gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Madımak Oteli ya da başka her hangi bir konu için kimseden para toplanması gibi bir girişimde ve bu konuda kimseden bir yardım talebinde bulunulmamıştır. Esasen Türkiye’de bütün toplum kesimlerinde ve özellikle Alevi-Bektaşi yurttaşlarımızın yoğunlukta olduğu çevrelerde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın başkasının yardımına ihtiyaç duymayacak kadar yakın dostlukları ve arkadaşlıkları vardır. Okuyucularınızın yanlış bilgilendirilmesine neden olacak haberinizin açıklamamız doğrultusunda düzeltilerek yayınlanmasını rica ederiz".

Şimdi gelelim son noktaya. Haberi dayandırdığım isim, yani anlatan Çamuroğlu haberi yalanlamadı. Aradan iki gün geçti Bakanlık bir açıklama geçti. "Doğru değil" diyor. Sizce hangisi doğru söylemiyor? Çamuroğlu mu Bakan Günay mı? Doğru söylemeyen kimse bilmeye hakkımız var. Çamuroğlu'nun böyle bir şeyi hayal edip etrafta anlatacağını sanmıyorum. Bakan Günay'ın ise eğer böyle bir şey yapmışsa "göz göre göre olayı yalanlamaya kalkmasına ihtimal vermek" istemiyorum. Bugün bu olayın peşinde olacağım. Doğru söylemeyeni ortaya çıkartacağım. Her kesimle konuşarak..
 
Gazeteport - 29.06.2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.