Harem-selamlık rehberlik bürosu

Harem-selamlık rehberlik bürosu

Harem-selamlık rehberlik bürosuMÜFTÜLÜĞÜN İKİNCİ İCRAATIAMASYA - Amasya Müftülüğü cami avlusunda açtığı...

A+A-

Harem-selamlık rehberlik bürosuHarem-selamlık rehberlik bürosu

MÜFTÜLÜĞÜN İKİNCİ İCRAATI

AMASYA - Amasya Müftülüğü cami avlusunda açtığı fetva odasının ardından şimdi de “Aile İrşad ve Rehberlik Bürosu” adıyla aile danışma merkezi açtı. Rehberlik bürosu erkeklere ve kadınlara ayrı ayrı saatlerde hizmet veriyor.

Müftülükten yapılan açıklamada, “Bizler herkesle ve her kesimle ilgileniyor, herhangi bir ayrıma tabi tutmadan üzerimize düşen hem sosyal hem dini görevimizi yerine getirmeye çalışıyoruz” denildi. Bir kadın görevlinin kadınlara 09.00-11.00, erkek görevlilerin ise 14.00-16.00 saatleri arasında erkeklere hizmet verileceğinin belirtildiği açıklamada, rehberlik bürosunun Türk aile yapısının korunması için oluşturulduğu vurgulandı.

CHP Amasya Milletvekili Hüseyin Ünsal Diyanet İşleri Başkanlığı’nın sürekli tartışılan uygulamalara imza attığını belirtti. Ünsal, “Aile danışmanlığını müftülüğün yapması Türkiye’nin nereye gittiğinin somut göstergesidir” dedi. DSP Amasya İl Başkanı Kazım Yıldırım ise uygulamaya kuşkuyla baktıklarını ifade ederek, “Aile danışmanlığı yapacak uzman rehber öğretmenler, psikologlar var. Vatandaşlar buraya niçin ve hangi konularda danışmak için gidecekler, belli değil” dedi.

MEHMET MENEKŞE
Cumhuriyet - 28.08.2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.