Harembüs garaja gider

Harembüs garaja gider

Harembüs garaja gider   İETT'nin Gaziosmanpaşa'daki Kazım Karabekir İmam hatip Lisesi için düzenlediği özel otobüs...

A+A-

Harembüs garaja giderHarembüs garaja gider 
 
İETT'nin Gaziosmanpaşa'daki Kazım Karabekir İmam hatip Lisesi için düzenlediği özel otobüs servisi, yaklaşık 1 haftalık aranın ardından ara sokaktan daha modern olanıyla değiştirilip tekrar başladı.

İmam- Hatip Lisesi öğrencileri için özel otobüs tahsisi’ iddiaları DSP İstanbul Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş’ın İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM'ye verdiği soru önergesiyle gündeme gelmişti. Kazım Karabekir İmam Hatip Lisesi’nde kız öğrencilerin İETT otobüsüyle taşındığının görüntülenmesinin ardından İETT uygulamaya ara vermişti. Yaklaşık bir hatfalık aranın ardından İETT’nin bu okul için düzenlediği özel otobüs hizmeti tekrar başladı.

YENİ MODEL OTOBÜS VERİLDİ

Daha önceden İETT’ye ait kırmızı- beyaz renkli otobüsle okulun yaklaşık 100 metre aşağısındaki otobüs durağından başlayan sefer, bu kez daha yeni bir model otobüs ile okulun 100 metre yukarısında ara sokaktan yapıldı. Önceki otobüsün panosundaki ‘Okul Otobüsü’ yazısı yerine ise yeni otobüsün panosunda ‘Edirnekapı Garajı'na gider’ yazısı olduğu görüldü.

Bu farkların dışında manzara aynı oldu. Okul çıkışı şoförün ve bir arkadaşının yönlendirmesi ile otobüse koşan kız öğrenciler ‘akbil’ basarak aracı doldurdu. Otobüs yolcularını aldıktan sonra eski güzergahını izleyerek öğrencileri evlerine ulaştırdı.

KİM NE DEMİŞTİ?

İmam- Hatip Lisesi’nin kız öğrencilerine İETT otobüsünden özel servis haberiyle ilgili soruları yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Orada yalnız kızlar değil, kız- erkek karışık. Bunun düzeltilmesini istiyorum” demişti. Ancak otobüse yine yalnızca kız öğrencilerin bindiği görüntülendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer ise “Benim yetkim yok ki, vatandaş nereye binerse biner. Veli, aile birlikleri isterse İETT’den otobüs kiralar. Minibüsle gider, uçakla, helikopterle gider” demişti. Okul yönetimi ise konu hakkında sessizliğini korudu.

İETT yetkilileri talep üzerine ücret karşılığında tahsis edilen otobüslerin listesini şöyle açıklamıştı:

“Hakim ve savcılar için 36 servis, Hava Harp Okulu 4 servis, 66'ıncı Zırhlı Tugayı 5 servis, 1'inci Ordu Muhabere Alay Komutanlığı 2 servis, Maslak Öğrenci Yurdu 1 servis, Atatürk Öğrenci Yurdu 1 servis, Arnavutköy Polis Okulu 1 servis, Küçükköy İHL ve Eyüp İHL birer servis.”

Gökhan DANACI/İSTANBUL (DHA)
HÜRRİYET - 18 Aralık 2007

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.