Hasan Kılavuz: Aleviler Sivas Katliamını unutmaz, hesabını sorar!

Hasan Kılavuz: Aleviler Sivas Katliamını unutmaz, hesabını sorar!

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) İnanç Kurulu ve Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz: “Aleviler, yapılanları hiçbir zaman unutmaz ve bunun hesabını da sorar” dedi.

A+A-

Alevi Bektaşi Federasyonu (ABF) İnanç Kurulu ve Mersin Cemevi Başkanı Hasan Kılavuz, 20 Ocak’ta Ankara’da görülen Madımak Katliamına dair açıklama yaptı.

“KATLİAMIN HESABI ER YA DA GEÇ SORULACAKTIR”

Sivas Katliamının üzerinden 28 yıl geçtiğine vurgu yapan Hasan Kılavuz, Alevi toplumunun hiçbir zaman Sivas Katliamını unutmayacağının altını çizerek “Katliama sebep olanları da asla affetmeyecektir” dedi. Kılavuz, katliamda sorumlulukları olan kimi isimlerin milletvekili ve bakan olmasına da işaret ederek şu açıklamayı yaptı:

“Şehit edilen canlarımızın müsebbipleri onlarca defa muhakeme edildiler ama mevcut iktidarlar, katliamı organize edenlerin de içinde bulunduğu derin devlet temsilcileri, geçmişte davayı zaman aşımına uğrattı. Fakat gel gör ki 3 tane sanık halen elini kolunu sallayarak dolaşmaktadır. Bu sebeple, söz konusu 3 kişi, mutlaka devlet tarafından yakalanıp mahkemelerin önüne çıkarılmalıdır. Hatta Madımak Katliamının yapıldığı zaman şahit olanlar, kışkırtanlar da mahkeme huzuruna çıkarılıp ifade vermeleri gerekir.

Eğer bu ülkede adalet ve hukuk varsa tecelli etmelidir. Mahkemeler önünde hesap vermelidirler. Aleviler bir bütün olarak bunu hiçbir zaman unutmaz ve bunun hesabını da sorar. Bu davaların mutlaka adil bir şekilde sonuçlandırılmasını bekliyoruz. Çünkü orada katledilenler yalnız Aleviler değildi. Nice inançtan insanlar vardı. Katliamın hesabı er ya da geç sorulacaktır. Bu konuda bütün Alevileri, demokratları, ilericileri duyarlı olmaya çağırıyoruz.”

Erol KAMALAK/MERSİN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.