Hasan Subaşı yazdı: ''OLMADI ARKADAŞLAR''

Hasan Subaşı yazdı: ''OLMADI ARKADAŞLAR''

Isparta Cemevi'nin açılışı üzerine bu akşam Yol Tv'mizde yapılan bir programı üzülerek izledim. Bedeli ne olursa olsun Aleviler gerçekleri dile getirmekten asla vazgeçmezler.Isparta Cemevi'nin açılışını örgütleyen kişi Veli Aydın'dır!

A+A-
Isparta Cemevi'nin açılışını örgütleyen kişi Veli Aydın'dır! Hiç kimse bu gerçeği karartamaz!
 
Ispart Cemevi'nin açılışında, Avrupa ve Türkiye Alevi örgütlerinden temsilcilerin oraya gitmesine öncülük yapan kişide Veli Aydın'dır. PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, bugün Yol TV'mizde yapılan programda kendisinin Veli Aydın tarafından aranıp Isparta Cemevi'nin açılışına davet edildiğini söyledi.
Cemevi başkanı (Kırmızılı kadın) Veli Aydın'ın yeğenidir. Veli Aydın açılışı yeğeni ile birlikte planlayarak, Avrupa ve Türkiye Alevi örgütlerinin temsilcilerinin, dede ve anaların açılışa katılmasını sağlamıştır.
Açılışta, Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu ( AABK) adına konuşan Veli Aydın, oraya davet edilen bir kişi değil, açılışı örgütleyen baş aktördür. Bundan dolayı da orada yaşanan tüm olumsuzlukların baş sorumlusudur. Alevi toplumuna ve örgütlü Alevi gücümüze hesap vermelidir! Hesap vermek, özeleştiri yapmak, özür dilemek acizlik değil; büyük bir erdemdir.
PSAKD Başkanı Gani Kaplan'ın sözünü kesen AKP'li Belediye başkanına müdahale etmeyen Veli Aydın'ın, Özkan Lafatan üzerinden Gani Kaplan'ın bir an önce kürsüden inmesi için harcadığı çabalar tv görüntülerine de yansıdı. Görüntüler elimizde.
Ortada duran bu gerçekleri çarpıtmak Alevilerin hakikatın demin devranına hü deme anlayışıyla bağdaşmaz!
 
''Kul kusursuz olmaz'' anşlayışından hareket ederek herkes yaptığı hataları ve yanlışları kabul etmelidir. Bu bağlamda, Veli Aydın'ın Isparta Cemevi'nin açılışının örgütlenmesinde oynadığı öncülük rolü, faşist MHP ve Alevi düşmanı AKP ile birlikte Cemevi açılışı yapmasından doğan sorunlardaki payı açık ve net bir dille ortaya konulmalıdır!
 
Bugün Yol Tv'mizde yayınlanan ve moderatörlüğünü Özkan Lafatan'nın yaptığı programda, yukarıda vurgu yaptığımız gerçeklerin üzerinin örtülmek istendiğini üzülerek izledik.
Gani Kaplan ile diğer Alevi kurum başkanlarının oradan ayrılmasından sonra, AKP'li Belediye başkanının ve faşist MHP'nin yöneticilerinin de bulundukları bir ortamda delil uyandırılıp, gülbeng okundu ve zalimlerin önünde semah dönüldü. Alevi ana ve dedelerinin içine sürüklendikleri bu yanlışı, Gani Kaplan'dan başka kimse eleştirmedi.
 
Aleviler zalimlerin önünde semah dönmezler. Bu gerçekten hareket ederek, zalimlerin önünde semah dönmenin yanlış olduğunu dile getirmek kimseye bir şey kaybettirmezdi...
Programda sık sık etraftaki faşist abluka dile getirildi. Olabilir... Bu ablukalara, örgütlü Alevi güçleri yabancı değildir.
Demokratik Alevi güçlerinin Maraş, Çorum, Sivas ve Gazi'de düzenlediği anmalarda, bu tür ablukalar fazlasıyla vardı. Bu faşist ablukaların hepsi, Alevi hareketinin ve temsilcilerimizin sergiledikleri Pir Sultanca dik duruşu ile dağıtıldı.
Pir Sultanca duruş, her türlü bedel ödemeyi göze alarak zalimlerin karşısında pirimiz ve yol önderimiz Pir Sultan Abdal gibi, ''Açılın kapılar Şah'a gidelim...'' diye bilmektir.
 
Isparta Cemevi'nin açılışında zalimlerin önünde semah dönülmesine onay verenler ve o ortamda bulunanlar bunu diyememişlerdir!
Kimse, "Bu konuları canlı yayında mı tartışacağız" demesin! Isparta Cemevi'nin açılışında, Alevileri inciten her şey canlı yayında yaşandığına göre, bizde canlı yayında ve sosyal medya da bu konuları konuşup tartışabiliriz.
Sözün özü: Programda gerçekleri dile getirende oldu, gerçeklerin üzerini örterek yanlış yapanları koruyanlar oldu.
 
Gerçeklerin üzerin örtenlere ve yanlış yapanları koruyup haklayanlara yazıklar olsun.
 
Hiç yakışmadı!
 
Hasan Subaşı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.