Hasret Gültekin anıtı yine dimdik ayakta

Hasret Gültekin anıtı yine dimdik ayakta

Hasret Gültekin ve Sivas ölümsüzleri Hünkârın bağrına emanet edildi.

A+A-

'Cemevi' ismiyle açılan fakat ticari bir kasaphane işlevi gören bir kliğin yıktığı ve D.A.D.'cıların bu yıkıma sahip çıktığı Hasret Gültekin anıtı tüm düşenlerimize saygı ve sahiplenme sembolümüz olarak Hacıbektaş diyarında yine dimdik ayakta.

Sahiplenen ve bu utancı temizleyen herkese sonsuz teşekkürler.

#HasretGültekin

hasret-gultekin-aniti.jpg
2020 yılında ne olmuştu?

Maalesef Alevîlik adına hareket ettiğini iddia eden ama Aleviliğin özünden uzaklaşmış, İslamcı ve Şiacı birtakım anlayışların etkisi ve yönlendiriciliği altına girmiş; çağdışı, feodal, yöre milliyetçiliği yapan bir cenah Hasret canımızın anıtını hedef alarak onu yerinden sökmüştür. Böylece Sivas‘ta katledilen canlarımızın aziz hatıralarını bir kez daha incitmişlerdir.

Ailelerimizi derinden üzmüşlerdir.

Ancak bu cenah yaptıkları yetmezmiş gibi bir de yaygarayla üste çıkmaya çalışmakta ve suçlarını örtbas etmeye çalışmaktadırlar.
Bu anıtı hedef alanlara soruyoruz: Madem Hasret’in anıtının bölgenin kutsallığını bozduğunu söylüyorsunuz.

Peki o zaman o Cemevinin orada ne işi var?
Oradaki büyük kurban rantı da mekânın kutsallığını bozmuyor mu?
Dersimin kutsal kabul edilen bütün mekanların önü, arkası, sağı solu yollarla, barajlarla ve çeşitli yapılarla doldurulmuş. Dersimin her tarafında inşaat şantiyeleri var. Yapılan barajlardan Dersim’in suları kurudu.
Gidip bunları da Hasret’in anıtı gibi kaldırabiliyor musunuz?
Yoksa bunlar mekânın kutsallığına zarar vermiyorlar mı?
Eğer siz gidip bunları kaldıramıyorsanız Hasret’in de anıtına dokunamazsınız.

Gücünüz sadece Hasret’in anıtına mı yetiyor?
Bütün bunlar yetmezmiş gibi aynı çevreler bir de Alevi halkının piri ve önderi Hacı Bektaş Veli’ye de dil uzatmaktan çekinmemişlerdir.

Alevilerin gözbebeği olan Serçeşme Dergahı’nı konuyla hiç ilgisi olmamasına rağmen hedef alarak nefretlerini kusmuşlardır.
72 millete tek nazarla bakılmasını öğütleyen; dili, dini, inancı, cinsiyeti, kimliği ne olursa olsun insanı merkeze alan; barışı, eşitliği, kardeşliği savunan, hümanist ve aydınlanmacı görüşleriyle bütün dünyanın örnek aldığı bir bilge olan Hacı Bektaş Veli’nin hatırasına saldırıp onu Türk İslamcı olarak göstermeye çalışacak kadar çukurlaşan bir zihniyete diyecek bir şey bulamıyoruz. Onları kendi şoven ve ilkel feodal dünyalarıyla baş başa bırakıyoruz.
Hasret canımızın anıtının yıkılması ve onun nezdinde Sivas’ta katledilen canlarımızın aziz hatıralarının incitilmesinin, ailelerimizin yüreklerinin kanatılmasının tek sorumluları Nazımiye Düzgün Baba Cemevi ve D.A.D. yani Demokratik Alevi Dernekleri’dir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum