Hatay'da hayat bir günlüğüne durdu

Hatay'da hayat bir günlüğüne durdu

Hatay'da hayat bir günlüğüne durduHatay'da ki yerel web siteleri Bayram nedeniyle yayınlarına ara verdi.Hatay'da, Alevi vatandaşların...

A+A-

Hatay'da hayat bir günlüğüne durduHatay'da hayat bir günlüğüne durdu

Hatay'da ki yerel web siteleri Bayram nedeniyle yayınlarına ara verdi.

Hatay'da, Alevi vatandaşların kutladığı Gadir Hum Bayramı'nın sevinci yaşanıyor. Gadir Hum Bayramı dolayısıyla Alevilerin yanı sıra Museviler ve Hıristiyanlar da işyerlerini açmıyor.

Hatay'da hayat adeta bir günlüğüne durdu. Hz. Muhammed'in veda hacı dönüşünde Gadir Hum denilen yerde veda hutbesinde Hz Ali'yi veli tayin ettiği gün kabul edilen Gadir Hum Bayramı dolayısıyla Antakya'da yaşayan Alevi Vatandaşları kurbanlar kesti ve işyerlerini bir günlüğüne kapattı.

Gadir Hum Bayramı dolayısıyla akşam saatlerinde Antakya'da yaşayan Aleviler, türbelere akın ederek, kurbanlar kesti, sabah saatlerinde ise binlerce insan kutsal olarak sayılan Habibi Neccar Dağı eteklerindeki “Sultan” adlı türbeye akın etti. Gadir Hum Bayramı dolayısıyla Antakya'da yaşayan Alevi esnaflar kepenklerini 1 günlüğüne kapatırken, Hıristiyan, Yahudi ve Ermeni esnaf da dükkanlarını kapatarak Gadir Hum Bayramı sevincine ortak oldu.

Bu arada Antakya Yerel Haber Portalı ANTA HABER AJANSI Gadir Hum Bayramı nedeniyle 1 gün yayınına ara verdi. Anta Haber Ajansı Çalışanları, Ajansın web sitesine koydukları "CUMA GÜNÜ KAPALIYIZ" başlıklı duyuruda "Hz. Muhammed'in (S.A.) veda hacı dönüşünde Gadir Hum denilen yerdeki veda hutbesinde Hz Ali'yi veli tayin ettiği gün kabul edilen Gadir Hum Bayramı dolayısıyla Hatay’da yaşayan Aleviler olarak "Kutsal Gün" olarak saydığımız Gadir Hum Bayramında yayınımıza bir gün ara veriyoruz. Tüm Halkımızın Gadir Hum Bayramı Kutlu Olsun.." dediler.

Alevihaber.com - 4 Aralık 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.