Havuz başına cami-kondu

Havuz başına cami-kondu

Havuz başına cami-kondu  Halkalı Soyak Olympiakent Sitesi’nde projede alışveriş merkezi olarak görünen ve yüzme havuzunun tam karşısındaki...

A+A-

Havuz başına cami-kondu  Havuz başına cami-kondu 

Halkalı Soyak Olympiakent Sitesi’nde projede alışveriş merkezi olarak görünen ve yüzme havuzunun tam karşısındaki alanda başlatılan cami inşaatı tepkilere neden oldu. İnşaatın durması için mahkemeye başvuran site sakinleri, “Zaten 500 metre arayla iki camimiz var. Yüzme havuzuna 30 metre mesafede niye cami yapılır”diyor

Halkalı Soyak Olympiakent Sitesi’nde, yüzme havuzunun hemen karşısına TOKİ tarafından başlatılan cami inşaatı site sakinlerini çileden çıkardı. Konutlara 5, yüzme havuzuna ise 30 metre mesafede başlayan cami inşaatının durdurulması için 160 imza toplayarak idare mahkemesine başvuran site sakinleri, “Cami yapacak başka yer mi yok” diye tepkilerini dile getiriyor. TOKİ tarafından taşeron Özsoy İnşaat’a yaptırılan cami inşaatı na ise, site sakinlerinin şikayetinden sonra ara verilmiş gözüküyor.

Soyak’ın müşterilerine gösterdiği maket projede, ticaret merkezi olarak işaretlenen alana cami inşaa edilmesine anlam veremediklerini söyleyen ev sahipleri, “Mahalle baskısı altındayız” diyerek dert yanıyor.

BİLSEYDİK BURADAN DAİRE ALMAZDIK

Serhat ve Asude Balkan Çifti, binalarının beş metre ilerisine cami yapılmasından son derece rahatsız. Cami inşaatının başladığı boş alanın 5 metre yanında bulunan D-8 Blok’un sakinlerinden Serhat ve Asude Balkan, “Bize bu boş alanın ticaret merkezi olacağı söylendi. Cami yapılacağını bilseydik evi kesinlikle almazdık. Evmizin önünün açık olacağını düşündüğümüz için bu daireyi tercih etmiştik, mağdur durumdayız” diye tepki gösteriyor.

CEMAAT DE RAHATSIZ OLACAK BİZ DE!

Havuzun karşısına cami yapılmasının kendilerini olduğu kadar cemaati de rahatsız edeceğini söyleyen Balkan Çifti, “Yazın havuz başında mayolarıyla, bikinileriyle güneşlenenler de camiiye ibadet için gelenler de bundan rahatsız olacak. Evlerimizin yatak odasının camı camiye açılıyor. Pencereyi açtığımızda minareye çıkan imamla göz göze geleceğiz. Böyle şey olur mu”diyor. Ya havuzun kapatılmasının ya da cami inşaatının durdurulması gerektiğini söyleyen Asude Balkan, “Bizim itirazımız camiye ibadete gelenlere saygımızdan kaynaklanıyor. İlle de bir cami yapılacaksa yüzme havuzunun karşısından başka daha uygun yer mi bulunamadı” diyerek projenin durdurulmasını istiyor.

AİHM’E BİLE GİDERİZ

D-8 blok sakinlerinden Gülnur Akkaya da bu siteye geniş yeşil alanı ve havuzu için geldiğini söyleyen Akkaya, “Bel fıtığı tedavisi görüyorum. Doktorlarım yüzmenin iyi geleceğini söyledi. Ben de burayı satın aldım, şimdi caminin tam karşısındaki havuza nasıl girerim diye düşünüyorum” diyor. Soyak’ın cami projesini kendilerine iletmediğini dile getiren site sakinleri, “Gerekirse davayı AİHM’e kadar götüreceğiz” diyor.

500 METREDE 3 CAMİ

Soyak Olympiakent Sitesi’nin 500 metre yakınında ibadete açılmış bir cami ile biri TOKİ tarafından yapılacak 2 cami inşaatı bulunuyor. Geçen sene yapımı tamamlanıp ibadete açılan Toplu Konut H. Ömer Çetinsaya Camii’nin bulunduğu alanın hemen yakınında TOKİ’nin Halkalı 1. Bölge Sosyal Donatı inşaat alanının tabelası duruyor. TOKİ Sosyal Donatı alanına 2 lise, sağlık ocağı, kreş ve spor salonunun yanı sıra bir de cami yapılmasını planlıyor. TOKİ’nin inşaat tabelasının tam karşısında ise Hz. Hazma Camii’nin inşaat tabelası var. 2006 yılında başlanan Hz. Hazma Camii’nin inşaat çalışmasında bir ilerleme kaydedilmediği görülüyor.

Mete YILMAZ / İSTANBUL
AKŞAM - 16 Kasım 2007

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.