Hayat Televizyonu Karartıldı

Hayat Televizyonu Karartıldı

Hayat Televizyonu Karartıldı Halkın televizyonu Hayat’ın yayını Türksat yetkilileri tarafından keyfi biçimde durduruldu.Halkın televizyonu...

A+A-

Hayat Televizyonu Karartıldı Hayat Televizyonu Karartıldı

Halkın televizyonu Hayat’ın yayını Türksat yetkilileri tarafından keyfi biçimde durduruldu.

Halkın televizyonu Hayat’ın yayını Türksat yetkilileri tarafından keyfi biçimde durduruldu. “Hayatın Tüm Renkleri” sloganıyla 3 Aralık 2007 yılında yayın hayatına başlayan Hayat Televizyonu’nun ekranı, bugün (16 Temmuz) öğleden sonra karartıldı.

İngiltere merkezli Hayat Media şirketi tarafından Türksat uydusu üzerinden yayın yapan Hayat Televizyonu’nun frekansının iptal edilme gerekçesi, “bölücü içerikli yayın yapmak” olarak açıklandı. Ancak herhangi bir mahkeme kararına dayanmayan ve somut bir gerekçe içermeyen bu kararda, iddia edilen suça dair hiçbir bilgi ya da kanıt gösterilmiyor.

Yaşananlar AKP Hükümeti’nin yandaş medya yaratma, medyayı satın alma ve köşeye sıkıştırma gayretlerinin uzantısıdır. Türksat’ın aldığı kararın hiçbir hukuki geçerliliği yoktur; bu karar uluslararası sözleşmelere aykırı, keyfi bir karardır.

Hayat Televizyonu, gerçekleri söylemekten asla vazgeçmediği, AKP Hükümeti’nin taktığı sahte demokrasi maskesini yırttığı için karartılmıştır. Kısılmak istenen halkın sesidir, karartılan halkın ‘Hayat’ıdır…

Kurulduğu günden bu yana işçi haklarını savunan, emekçilerin eylemlerine en geniş biçimde yer veren, her alanda demokrasi ve özgürlükleri savunan Hayat Televizyonu, medyada tek ve gerçek muhalefet odağı olduğu için karartılmıştır.

Türksat şirketi yetkililerini ve AKP Hükümeti’ni bu hukuk dışı kararı geri almaya çağırıyoruz. Hiçbir yasaklama, hiçbir karartma kararı, halkın sesini kısamayacaktır! Halkın ekranı karartılamaz!

Susmayacağız…

EVRENSEL - 17 Temmuz 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.