Hayat Televizyonu Yayında

Hayat Televizyonu Yayında

Milyonerlerin değil, milyonların sesi Hayat Televizyonu için İstanbul’da yapılan dayanışma şenliğine katılan binlerce kişi ‘Hayat’a Merhaba’ dediDün...

A+A-

Hayat Televizyonu YayındaMilyonerlerin değil, milyonların sesi

Hayat Televizyonu için İstanbul’da yapılan dayanışma şenliğine katılan binlerce kişi ‘Hayat’a Merhaba’ dedi

Dün test yayınını sona erdirerek yayına başlayan Hayat Televizyonu için İstanbul Gösteri ve Kongre Merkezi’nde yapılan etkinlikte bir araya gelen binlerce kişi, ‘Hayat’a merhaba’ dedi. Kitlesel ve coşkulu bir şekilde gerçekleşen etkinliğe, grevden yeni çıkan Türk Telekom işçileri de sendika bayraklarıyla katıldı. Binlerce kişi hep bir ağızdan ‘Telekom işçisi direnişin simgesi’ sloganını attı. Tuzla tersane işçileri de etkinliğe eşleri ve çocukları ile katıldılar. Tersanede meydana gelen iş kazalarında ölen arkadaşlarının isminin yazılı olduğu pankartı açarak konser alanına giren tersane işçileri, “Tersane işçisi köle değildir” sloganını attılar. Namık Kemal Üniversitesi öğrencileri ise pankartları ile etkinliğe katıldı. Şenlikte, Hayat Televizyonu’na katkıda bulunmak için düzenlenen futbol turnuvasında birinci ve ikinci olan takımlara da kupaları verildi.

Etkinlik, Hayat Televizyonu binasının inşaat halindeyken, işçilerin elleriyle nasıl kurulduğunu anlatan bir sinevizyon gösterisiyle başladı. Daha sonra Hayat Televizyonu test yayınındayken, çalışanların nasıl bir çalışmayla programları hazırladıklarını içeren görüntüler gösterildi.

‘Hayat’ı büyütmek işçilerin görevi’

Şenlikte Hayat Gönüllüleri Derneği adına konuşan Cemal Çoban hayata karşı acımasızca mücadele veren ve hayatı kirleten sistemin asıl kaynağının kapitalist düzen olduğunu söyledi. Demokratları, hayatı kirletenlere karşı mücadeleye çağırdıklarını belirten Çoban; “Hayat Televizyonu’nu, burjuva medyaya karşı büyütmek işçilerin görevidir” dedi. Sunduğu imkanlardan dolayı Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen ve İstanbul Gösteri Merkezi yetkililerine teşekkür eden Çoban, Hayat gönüllülerini hayatı güzelleştirmeye çağırdı.

Konuşmaların ardından sahne alan Kardeş Türküler; “Bir kez daha Hayat Televizyonu için yapılan etkinlikte sizlerin arasındayız” derken, seslendirdiği ezgiler salondakileri büyüledi. Neşet Ertaş sahne aldığında ise, alkışlar dakikalarca susmadı. “Analarımız insandır, biz erkekler ise ancak insan evladıyız” diyen Neşet Ertaş, artık Türkiye’de olduğunu ve sevenleriyle sık sık bir araya geleceğini söyledi. “Hayat’a merhaba” demeye gelen binlerce kişi, türkülere hep bir ağızdan eşlik ederken, oyun havaları ve halaylarla gönüllerince eğlendiler.

Derince’de Hayat Televizyonu etkinliği

Kocaeli’nin Derince ilçesine bağlı Esentepe Mahallesi’nde Hayat Televizyonu ile dayanışmak amacıyla düzenlenen şenliğe yaklaşık 150 kişi katıldı. Derince Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen şenlikte, Hayat Televizyonu kurucuları adına AD Demirel İşyeri Baştemsilcisi Hakan Akyol bir konuşma yaptı. Akyol, Hayat Televizyonu’nun işçi ve emekçilerin dayanağıyla kurulduğunu ve ancak onlar sahip çıkarsa güçlenebileceğini söyledi. Etkinlik, tanıtım filminin gösterimiyle devam etti. Şenlikte konuşan EMEP İl Başkanı Güner Kizir; milyonların kanalı olan Hayat Televizyonu’nun Esentepe Mahallesi halkının verdiği destekle daha da güçlendiğini söyledi. Şölen; Deniz Mafizer ve Grup Yolcu’nun söylediği türküler ve çekilen halayların ardından sona erdi.

(Kocaeli/EVRENSEL)

‘24 saat 365 gün nöbet başında olacağız’

Etkinlikte konuşan Hayat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Aydın Çubukçu, nerede işçiler-emekçiler ve halk sesini duyurmak istiyorsa, ‘Hayat’ın da orada olacağını belirterek, “Milyonerlerin değil, milyonların sesi olacağız” dedi. Çubukçu, yalnızca insanlık ve yalnızca hayat için çalışacaklarını söyledi.

Telekom işçilerinin grevinin Hayat Televizyonu’nun sesinin duyurulmasında etkili olduğunu belirten Aydın Çubukçu; “Adımızı bilboardlarla, reklamlarla duyurmak yerine; işçi direnişiyle duyurduk. Grevci işçilerin desteğiyle bütün halk, televizyonumuzun adını duydu. Bundan sonra da öyle olacak. Nerede işçiler-emekçiler-halk sesini duyurmak istiyorsa, Hayat Televizyonu orada olacak. Türkiye halklarının mücadelesini tüm dünyadaki emekçilere de yansıtacağız. Yalnızca insanlık ve yalnızca hayat için çalışacağız” diye konuştu. “Hayat Televizyonu yalnızca bizim için değil, bütün dünyanın gereksinimidir diyenlerin televizyonu olacak” diyen Çubukçu; daha sonra konuşmasını şöyle sürdürdü: “Elimizden almak istenen en son şey, hayattır. Hayat Televizyonu hayatı savunmak için var. Sizin desteğinizle toplanan 1 liralarla kuruldu bu kanal. Milyonerlerin değil, milyonların sesi olacağız diye kurulduk. Kulağındaki küpeyi satan ev kadınlarının, sofralarındaki ekmek parasını bizimle paylaşan ailelerin bağışlarıyla kurulduk. Sadece ve sadece halkımıza, işçi sınıfına borçluyuz. Kimsenin önünde eğilecek başımız yok. Bu nedenle 24 saat 365 gün nöbet başında olacağız.”

EVRENSEL - 04.12.2007

HAYAT TELEVİZYONU

Web/E-posta

www.hayattelevizyonu.com

Frekans Bilgisi

Frekans 11996

Polarizasyon Dikey

Batı 26000 Turksat

İrtibat Adresi

Eskişehir Mahallesi Dolapdere Caddesi

Karabatak Sokak No: 31/2 Şişli/İSTANBUL

Tel: 0212 230 43 48 - 0212 230 86 88

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.