Hayat TV Tekrar Yayında

Hayat TV Tekrar Yayında

Hayat TV Tekrar YayındaAKP'nin kapattırdığı Hayat Televizyonu direndi ve yayınlarına yeniden başladı.   Hayat Televizyonu ekranları 16 Temmuz...

A+A-

Hayat TV Tekrar YayındaHayat TV Tekrar Yayında

AKP'nin kapattırdığı Hayat Televizyonu direndi ve yayınlarına yeniden başladı. 
 
Hayat Televizyonu ekranları 16 Temmuz günü saat 15.30 sıralarında hukukdışı ve keyfi biçimde karartılmıştı. Aradan geçen 22 günde başta emek ve basın örgütleri olmak üzere toplumun bir çok kesimi bu sansüre tepki gösterdi.

AKP'li İçişleri Bakanlığı, RTÜK ve Türksat arasında süren yazışma trafiğinin ardından idari bir kararla yayının durdurulan Hayat Televizyonu, 6 Ağustos Çarşamba günü saat 21.00 sıralarında yeniden yayına başladı.

Yayın durdurma kararının geri alındığı ve Hayat Televizyonu'nun yeniden yayına geçebileceği bilgisi, Türksat tarafından yayın yaptığımız dijital platformun yetkilileri aracılığıyla TV yetkililerine bildirildi.

ANKA - 7 Ağustos 2008

EMEK PARTİSİ BASIN AÇIKLAMASI

HAYAT TELEVİZYONU HAYATIMIZDA OLMAYA DEVAM EDECEK

Hayat Televizyonu’nun dün akşam beyaz ekranda yeniden karşımıza çıkması ülkemiz emekçilerini sevince boğmuştur. Ulaştırma Bakanlığı ve diğer yetkililerin halkın haber alma ve yayın özgürlüğünün ihlali anlamındaki bu anlaşılmaz uygulamayı kaldırması yapılan yanlışlığın düzeltilmesi olarak görülmelidir. Elbette bu keyfi uygulamayı kaldırtan güç, ülkemizin her tarafından yayın kesilmesine protestonun yükselmesidir.

Hayat Tv yayın hayatına başladığındaki yayın çizgisiyle halkın gönlünü fethetmiş, umudu olmuştur. Sadece gerçekleri değil sorunların çözüm yolunu da tartışan, tartıştıran bir anlayışla haklı bir beğeni kazanmıştır. Hayat Tv yayın hayatının bu kısa dönemi içinde;

İşsizlik, açlık, hastalık ve yetersiz beslenme ile boğuşan emekçinin; Eğitim ve sağlık hakkı için, özelleştirmeleri durdurmak için sokaklara dökülenlerin; Rant ve yağma için evleri başlarına yıkılan, kıyıları ormanları yağmalanan halkın; Dilini, kültürünü, tarihini, özgürlüklerini, bir arada yaşama arzusunu savunan Kürdün kardeşlik çağrısının; Toprakları, suyu, havası kirletilen, ürünü ekini yok edilen köylünün; sadece yoksulluğu değil inançları da egemen burjuva siyasetine alet edilen, istismar ve ayırımcılık mağdurlarının; Darbeci, çeteci işkencecilerin, halka zulmedenlerin peşinde hesaplaşan ve adalet arayanların; evde, sokakta, işte, tarlada sömürü ve şiddetin hedefi çocukların ve kadınların; çağdaşlığın, bilimin, özgürlüklerin savunucusu aydınların; kısaca hayatın, gerçekliğin, aydınlığın, demokrasinin, barışın ve kardeşliğin sesi olmuştur.

Bu nedenle ansızın ekranı karardığında milyonlarca izleyicisi televizyonlarına, haber ve yayın haklarına sahip çıkmış, açılmasını talep etmiştir. Halkın televizyonunu kuranlar kendi emeklerine, özgürlüğüne, demokrasi mücadelesine sahip çıkmaya devam edecek, Hayat Tv’yi yaşatacaktır. Hayat Tv her şeyiyle bizimdir, bizdendir, Türkiye’nin işçisi emekçisi aydınının eseridir; öyle olmaya devam edecektir. Hayat Tv’ye yeniden merhaba derken, açılması için çaba sarf eden, açılmasından mutluluk duyan herkesi kutluyoruz.

LEVENT TÜZEL
GENEL BAŞKAN

ALEVİ HABER AJANSI - 7 Ağustos 2008  

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.