Hayat TV'ye sansür

Hayat TV'ye sansür

Hayat TV'ye sansürHayat televizyonu iki haftadır suskun. Yayınları kesilen Hayat’ın itirazı TÜRKSAT tarafından kabul edilmesine karşın...

A+A-

Hayat TV'ye sansürHayat TV'ye sansür

Hayat televizyonu iki haftadır suskun. Yayınları kesilen Hayat’ın itirazı TÜRKSAT tarafından kabul edilmesine karşın hâlâ yayın izni verilmedi

Hayat TV’nin yayınlarının kesilmesi iki haftadır protesto ediliyor.

Hayat televizyonu Genel Yayın Koordinatörü İskender Bayhan, Hayat televizyonunun yayınlarının 16 gündür haksız yere kesildiğini söyledi. Bayhan, “Bütün kurumları üzerine düşeni yapmaya ve bu fiili sansüre son vermeye çağırıyoruz” dedi.

Roj TV gerekçesi

Bayhan yaptığı yazılı açıklamada, hiçbir hukuki sürece, soruşturmaya veya somut bir tespite dayanmadan alındığını iddia ettiği bu karara yaptıkları itirazın TÜRKSAT tarafından kabul edilmesine karşın hâlâ kendilerine yayın izni verilmediğini savundu.

Bayhan, kurumlarının, “21 Mart 20008’de Diyarbakır’da düzenlenen mitingin yanı sıra 1 Haziran’da da İstanbul’da düzenlenen Barış mitinginin canlı yayımlanması konusunda, yurtdışından yayın yapan ROJ TV isimli kanala canlı yayın olanağı sağlamak” gerekçesiyle kapatıldığını belirtti. Bayhan, açılmasında şunları söyledi:

‘Fiili sansür bitmeli’

“Sonuç olarak, hiçbir hukuki sürece, soruşturmaya veya somut bir tespite dayanmadığı resmi olarak bilinen, bütün muhataplarımız tarafından sorunun çözülmesi gerektiği açıkça söylenen ve resmi itirazımız kabul edilen böyle bir uygulamanın günlerdir devam ediyor olması, hiçbir biçimde anlaşılır ve kabul edilebilir değildir. Bir kez daha bu karar ve uygulamada payı ve imzası olan bütün kurumları üzerine düşeni yapmaya ve bu fiili sansüre son vermeye çağırıyoruz.”

İSTANBUL Milliyet - 2 Ağustos 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.