Haydi çocuklar cuma namazına

Haydi çocuklar cuma namazına

Haydi çocuklar cuma namazına  Kars’ın Digor İlçesi'ne bağlı Dağpınar Beldesi’ndeki Yatılı İlköğretim Bölge...

A+A-

Haydi çocuklar cuma namazına Haydi çocuklar cuma namazına
 
Kars’ın Digor İlçesi'ne bağlı Dağpınar Beldesi’ndeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) ile Çağdaş Yaşam İsmet Güresen İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören öğrenciler her hafta gruplar halinde camiye cuma namazı kılmaya gidiyor.

Nüfusu 3 bin 700 olan Dağpınar Beldesi'nde iki okulun öğrencilerinin gruplar halinde cuma namazı kılmaları dikkati çekerken, bunun öğretmenlerin yönlendirmesiyle olduğu iddiaları ortaya atıldı. Okul müdürleri ise bu iddiaları yalanlarken, böyle bir yönlendirmenin sözkonusu olamayacağını söyledi.

CAMİ AVLUSUNDA ABDEST

İki yıl önce Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve işadamı İsmet Güresen’in onarımını yaptırdığı 170 öğrencili Çağdaş Yaşam İsmet Güresen İlköğretim Okulu ile 550 öğrencinin öğrenim gördüğü Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'ndaki bazı öğrenciler her cuma günü olduğu gibi 30 mayıs günü de beldedeki Emmioğlu Camisi'nde cuma namazı kıldı.

İŞTE FOTOĞRAFLARI >>>

İlköğretimin birinci kademesindeki öğrenciler önlükleriyle, ikinci kademesindeki büyükler de okul kıyafetleriyle geldikleri caminin bahçesindeki çeşmede abdest aldı. Ardından ezanın okunmasıyla camiye giren öğrenciler cuma namazını kıldı.

Cumaya gidenlerden gündüzlü okuyanlar, camiden çıktıktan sonra evlerine yemeğe gittikleri için derse geciktiklerini, ancak öğretmenlerinin buna kızmadığını söyledi. Öğretmenlerinin de cuma namazı kıldığını söyleyen öğrenciler, bu nedenle kendilerini teşvik ettiklerini ileri sürdü.

MÜDÜRLER: YÖNLENDİRME YOK

Dağpınar Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Müdürü Yusuf Can, cuma namazına giden öğrenciler olabileceğini, ancak okul yönetimi ve öğretmenlerin yönlendirmesinin sözkonusu olmadığını söyledi. Kendisinin de cuma namazına gittiğini belirten Yusuf Can, “Camiye gelen iki üç çocuktur. Bir ikisi imamın oğludur, o kadar. Öğretmenlerin öğrencileri camiye götürmek için herhangi bir telkinlerini görmedim. Camiye çocuk geliyorsa ben ‘niye geliyorsun’ diyemem” diye konuştu.

Çağdaş Yaşam İsmet Güresen İlköğretim Okulu Müdürü Oğuz Yorgancı da öğrencileri cuma namazına gitmeleri konusunda teşvik etmediklerini söyledi. Yorgancı, “Biz öğretmen arkadaşlarla birlikte cumaya gidiyoruz. Çocuklar da görüp etkilenmiş olabilir. Yoksa ‘Haydi bakalım siz de yürüyün’ şeklinde bir şey olmaz” dedi.

Mukadder YARDIMCIEL/KARS, (DHA)
HÜRRİYET - 1 Haziran 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.