HBVAKV’dan TBMM’ye çağrı: Eşit yurttaşlık anayasal çerçeveye alınmalı

HBVAKV’dan TBMM’ye çağrı: Eşit yurttaşlık anayasal çerçeveye alınmalı

PİRHA - Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezi, yaptığı yazılı açıklamada TBMM'ni göreve çağırdı. Açıklamada, "Eşit yurttaşlıktaki ana hedefimiz Türkiye'nin biran önce ülke

A+A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin 16 Ocak tarihli oturumunda, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti’nin teklifi ile komisyona sevk edilen cemevlerine ibadethane statüsü verilmesine dair önerge oylandı. İstanbul’daki 93 cemevini ilgilendiren teklif, meclisin AK Parti ve MHP’li üyelerinin hayır oyu vermesiyle oy çokluğuyla reddedildi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada onuyu gündeme getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer’e teşekkürde bulunuldu. Konunun önemine değinilen açıklamada, eşit yurttaşlığın önemli olduğu belirtilerek, “Eşit yurttaşlıktaki ana hedefimiz Türkiye’nin biran önce ülkesinde yaşayan bütün dinleri, bütün ırkları ve insana dair doğuştan hangi hakları varsa bunları eşit olarak bir anayasal çerçeve içine almalıdır” denildi.

“SORUNUN KAYNAĞI TÜRKİYE’NİN İNSAN HAKLARINDAN UZAK OLMASI”

TBMM’nin göreve davet edildiği açıklamada,  “Bu sorunun tamamı Türkiye Anayasasının Temel İnsan Hakları ve Evrensel hukuk kurallarından uzak kalmasından kaynaklanmaktadır. Hükümetin 2009 yılında yaptığı Alevi Çalıştayları ve diğer çalıştaylar vakfımız tarafından çok önemsenmiştir. Bu çalıştayların tamamına birer çözüm raporları sunarak katkı sağlamıştır. Cemevleriyle ilgili olarak da sunmuş olduğu raporlardaki bölümleri aşağıda bir kez daha Türkiye Kamuoyuna ve Siyasi partilere hatırlatıyor, karşı çözüm için Türkiye Büyük Millet Meclisini göreve davet ediyoruz.” (HABER MERKEZİ)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.