HDP’li Hatimoğulları’ndan Alevilere çağrı: Asılsız haberlere itibar etmeyin

HDP’li Hatimoğulları’ndan Alevilere çağrı: Asılsız haberlere itibar etmeyin

HDP'li Tülay Hatimoğulları, Hatay'da koronavirüsüne dair sosyal medyada çıkan asılsız haberlere tepki gösterdi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Hat

A+A-

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, Hatay’da koronavirüse(Covid-19) ilişkin sosyal medyada çıkan asılsız haberlere tepki gösterdi.

Yazılı bir açıklama yapan Hatimoğulları, sosyal medyada yayılan “Hatay’ın Defne, Samandağ ve Arsuz ilçelerinde Alevilerin nüfusunu azaltmak için gizli örgütler devlet izniyle virüs bulaşmış kişiler Hatay’ın ilçelerine göndermeye başladı.

Milletvekillerimiz gizli yayılan haberi Mecliste konuşulmak üzere acilen toplantıya çağırıldı… Şu an Hastaneler dolmak üzere ve virüs birçok Alevi vatandaşımıza bulaştı…” başlıklı haberin doğru olmadığını belirtti.

Hatimoğulları, “Düzenin bugüne kadar Alevilere dönük uyguladığı ayrımcı, ötekileştirici, asimilasyoncu politikalar ve yakın tarihimizde maruz kaldığı katliamlar nedeniyle bu tür gerçek olmayan haberler Alevi toplumunda ciddi tedirginlik yaratmaktadır. Bu haber Arap Alevileri tedirgin etmiştir. Bu sebeple ben ve birçok Alevi milletvekili aranmakta, yurttaşlar tarafından ‘haberin doğruluk payı var mıdır?’ diye sorulmaktadır. Arap Alevi ve tüm halklarımız şunu iyi bilmelidir ki; halklara karşı gerçekleşecek saldırıların biçimi ne olursa olsun hep beraber ortak akıl ve duyguyla mücadele edeceğiz. Sosyal medyadaki bu provakatif yaklaşımlara itibar etmemeliyiz. Bu haberi yayan sosyal medya hesabı açığa çıkarılmalıdır. Alevi toplumunu tedirgin edenler yargılanmalıdır.”

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.