HDP'liler Avrupa'da sandıklara akın ediyor

HDP'liler Avrupa'da sandıklara akın ediyor

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 7 Haziran'da düzenlenecek genel seçimler için Avrupa'daki oy verme işlemleri devam ediyor. HDP'li seçmenler konvoy halinde sandıklara...

A+A-

Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da 7 Haziran'da düzenlenecek genel seçimler için Avrupa'daki oy verme işlemleri devam ediyor. HDP'li seçmenler konvoy halinde sandıklara gidiyor. Seçmenlerden oy kullanmanın son günlere bırakılmaması istendi.

MÜNİH

Almanya'nın Münih kentinde oy kullanma işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Arnulfstr 62.'de kurulan sandıga yedinci gününde çevre kentlerden de otobüs ve araçlarla oy kullanmaya gelindi.

[caption id="attachment_30735" align="alignleft" width="612"]HDP Avrupa HDP Avrupa[/caption]

Seçim Komisyonu Sözcüsü Cemile Dalkaya, Münih'te kullanılan 1914 oyun 700'e yakınının HDP'ye ait olduğunu belirtti. Günboyu yüzlerce insanın uzak bölgelerden konvoyla gelerek oy kullandıklarını aktaran Dalkaya, oy kullanılan yerin karşısında kurdukları çadırda 31 Mayıs'a kadar, saat 10.00 ile 19.00 arasında seçmenleri bilgilendirmeye devam edeceklerini söyledi. HDP'ye Kürt halkının yanı sıra Türk seçmenlerin de büyük ilgi gösterdiğine dikkat çeken Dalkaya, barış ve özgürlük için Avrupa'da yaşayanları HDP'ye oy vermeye çağırdı.

HAMBURG

Almanya'nın Hamburg kentinde de Kürdistanlılar Türk Konsolosluğu önüne akın ederek HDP için oylarını kullandılar. HDP'li müşahitler, Perşembe günü kullanılan 3 bine yakın oyun yüzde 85'inin HDP'ye ait olduğunu bildirdi.

Hamburg'un yanı sıra Kiel, Neu-Muster, Winsen-Luhe gibi çevre il ve ilçelerden gelenler de konsolosluk önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Seçmenler, rengarenk ulusal elbiseleri ve HDP flamalarıyla konsolosluğa geldi.

MÜNSTER

Almanya'da tatil olmasından dolayı binlerce kişi oy kullanmak için Münster Başkonsolosluğu önünde toplandı

Sabahın erken saatlerinde başkonsolosluk önünde toplanan kitle, uzun kuyruklar oluştu. HDP'ye oy vermek için gelen Kürdistanlıların yoğunlukta olması dikkat çekti.

Otobüs ve özel araçlarla konvoy halinde başkonsolosluğa gelen yaklaşık 500 civarında Kürdistanlı, 'Yeni Yaşam' için HDP'ye oylarını verdi.

2 binin üzerinde kişi de yer darlığı ve sandık yetersiziği nedeniyle oyunu kullanamadı.

LES MUREAUX

Fransa'nın Les Mureaux kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (DKTM) bir araya gelen HDP'li seçmenler, konvoy halinde sandığa gitti.

KOPENHAG

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da oy kullanma işlemleri sürüyor.

HDP Danimarka Koordinasyonu'nun verdiği bilgiye göre; Kopenhag Konsolosluğu’nda 8 Mayıs'tan bugüne kadar kurulan iki sandıkta şimdiye kadar çoğunluğunu HDP'lilerin oluşturduğu en az 2 bin seçmen oy kullandı.

Danimarka Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde seçim çalışmalarının değerlendirilmesi için semt komisyonları ve halkın katılımıyla toplantı düzenlendi. Toplantıda yapılan planlama kapsamında, komisyonlar oluşturularak bölgede bulunan kahve ve esnaflar düzenli bir şekilde ziyaret edilecek.

6 OTOBÜS TAHSİS EDİLECEK

Toplantıda HDP Danimarka Koordinasyonu adına konuşan Hüseyin Atçeken, Jylland bölgesinden seçmenlerin kendi imkanları ile toplu olarak oy kullanmaya geldiklerini belirtti. Atçeken, 16-17-24 ve 25 Mayıs günleri arasında toplam 6 otobüs tahsis edileceğini de bildirdi.

Öte yandan yarın Danimarka'da ilki düzenlenecek olan İç Anadolu Kültür Festivali'ne HDP Konya Milletvekili Adayı Av. Hüseyin Özkan ve DBP Bulanık Belediyesi Eş Başkanı Figen Yaşar katılacak.

Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bölgelerden seçmen taşıma işlemi de son hızıyla devam ediyor. Taşıma esnasında ilk defa oy kullanmaya giden gençler bilgilendirilirken, yaşlılara ise HDP amblemi ile oy pusulasındaki sıralaması konusunda bilgilendirme yapılıyor. Seçim süreci boyunca HDP seçmenine ulaşma ve Konsolosluğa ulaşım konusunda bütün imkanların yaratılması için çalışmaların devam edeceği kaydedildi.

HDP-Europe

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.