Hekimhan'ı Çalkalayan İddia

Hekimhan'ı Çalkalayan İddia

Hekimhan'ı Çalkalayan İddiaDEVLET HASTANESİ MÜDÜRÜ'NÜN EMRİNDE ÇALIŞAN BİR KADIN İŞÇİ İÇİN "ALEVİDİR...

A+A-

Hekimhan'ı Çalkalayan İddia Hekimhan'ı Çalkalayan İddia

DEVLET HASTANESİ MÜDÜRÜ'NÜN EMRİNDE ÇALIŞAN BİR KADIN İŞÇİ İÇİN "ALEVİDİR YAPTIĞI YEMEK YEMEZ" DİYEREK MUTFAKTAN UZAKLAŞTIRILMASINI İSTEDİĞİ İDDİASI MALATYA'NIN HEKİMHAN İLÇESİNİ KARIŞTIRDI

İDDİAYA GÖRE MÜDÜR KURT, EMRİNDEKİ AŞÇILARA "O'NUN ELİNİ YEMEĞE SÜRDÜRMEYİN" DİYE TELKİNDE BULUNDU

AŞÇILARDAN BİRİ RESMİ İFADESİNDE "MÜDÜR BU SÖZLERİ BANA SÖYLEDİ, BEN DE SEMANUR TAKMAZ'A İLETTİM" DEDİ

BİR BAŞKA HASTANE PERSONELİ DE BENZER SÖZLERİ MÜDÜR'DEN DUYDUĞUNU SAVUNDU

YENİ AŞÇIBAŞI DA SEMANUR TAKMAZ'A SATIRLA SALDIRDI, ELİNİ YARALADI

MÜDÜR KURT AKŞAM'A KONUŞTU: "SÖYLENENLER KURU İFTİRA"

KAYMAKAM RAMAZAN FANİ: "SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN AŞÇIBAŞI İŞTEN ATILDI"

"HASTANE MÜDÜRÜ'NE ATFEN SÖYLENEN SÖZLERİ İSE KANITLAYAMADIK"

Malatya'nın Hekimhan ilçesi, ilginç bir iddiayla çalkalanıyor. Devlet Hastanesi yemekhanesinde taşeron firması işçisi olarak çalışan Semanur Takmaz adlı kadın personel için, Hastane Müdürü Nazmi Kurt'un, aşçılara "Aleviler'in ellerinin değdiği yemek yenmez. Bu kadının elini birşeye vurdurmayın" diye ithamda bulunduğu iddia edildi.

İKİ TANIK: EVET SÖYLEDİ

Eski Aşçıbaşı Osman Keskin de, Kaymakamlığa verdiği ifadesinde iddiayı doğruladı ve "Müdür bana bu sözleri söyledi, ben de Müdür'ün söylediği sözleri Semanur Takmaz'a ilettim" dedi. Bir başka hastane personeli de, Müdür Kurt'un sarfettiği sözleri duyduğu yönünde yazılı ifade verdi.

SATIRLI SALDIRI DA YAPILDI

Olay, Semanur Takmaz'ın, Keskin'in yerine aşçıbaşı olan İbrahim Gür adlı personelin satırlı saldırıda bulunduğu iddiasıyla iyice büyüdü. Hastane Müdürü Kurt'un, Keskin'in yerine aşçıbaşı olarak getirilen Gür'e de Takmaz hakkında benzer ifadelerde bulunduğu, Gür'ün, mutfakta tartıştığı Semanur Takmaz'ın elini satırla kestiği iddia edildi. Bunun üzerine de Takmaz, hem Savcılığa hem de Kaymakamlığa suç duyurusunda bulundu.

23 Nisan 2009'da yaşanan yaralama olayının ardından Gür, görevden uzaklaştırıldı, hakkında "kasten yaralamadan" dolayı dava açıldı. Takmaz için "Alevidir, elinin değdiği yenmez" dediği ileri sürülen Müdür Kurt  için de "bu sözleri söylediğine dair maddi delil bulunamaması" nedeniyle herhangi bir işleme gerek görülmedi. Takmaz, Kurt için savcılığa yaptığı suç duyurusuyla ilgili olarak da kendilerine henüz bir tebligat yapılmadığını söyledi.

TAKMAZ'IN İFADESİ

Yerel "Divriği" gazetesine de yansıyan olayların ardından işten atılan Semanur Takmaz, 6 Mayıs 2009'da Kaymakamlığa yaptığı şikayette şu iddiada bulundu:

"Diyaliz hastalarının kahvaltısını verip dönerken Hastane Müdürü'nün yemekhanede olduğunu gördüm. Ancak o beni farketmedi. Aşçı İbrahim Gür'e benden bahsederek, elimin hiçbir şeye vurdurulmamasını, yemeklerin yapılmasına yardım etmememi, benim pis olduğumu, sadece temizlik işi ile ilgilenmemi söylediğini duydum. İbrahim Gür de Müdür'ün talimatı üzerine elimi hiç birşeye vurdurmuyor, sadece temizliğimi yapmamı, bunu da aşağılayıcı bir ifade ile söylüyordu, 'çek evine git, helal para kazan' diyerek sürekli beni aşağılıyordu."

Takmaz, savcılığa yaptığı suç duyurusunda da, "Hekimhan Devlet Hastanesi'nin yemekhanesinde temizlik işlerinde çalıştığım sırada hastane müdürü Nazmi Kurt, benim Alevi olduğumdan bahsederek, 'bunlar pistir, Aleviler'in ellerinin değdiği yenmez, elini bir şeye vurdurmayın' demek suretiyle hem mezhepçilik yaptı, hem de hakaret etti. Sanık bu sözleri Aşçı Osman Keskin'e söyledi, o da bana iletti" ifadesine yer verdi.

ESKİ AŞÇIBAŞI: EVET, MÜDÜR SÖYLEDİ

Semanur Takmaz'ın şikayeti üzerine Kaymakamlığın talebiyle yazılı ifade veren hastanenin eski Aşçıbaşı Osman Keskin, 30 Nisan 2009 tarihli ifadesinde olayı şöyle anlattı:

"Hekimhan Devlet Hastanesi'nde aşçılık yaptığım zaman Müdür Nazmi Kurt beni çağırdı, 'Ustam Sema Hanım Alevi. Elini yemeğe sürmesin' dedi. 'Niye?' diye sordum. 'Bunlar pistir' dedi. Ben Sema Hanımın temiz ve titiz, işine bağlı ve dürüst olduğunu söyledim. İşten ayrıldığım zaman Sema Hanıma 'Müdür Bey, Alevisin diye, senin yemeğe elini sürmeni istemiyor, haberin olsun, dikkat et' dedim."

S.Ç. adlı bir başka hastane personeli de 22 Haziran 2009 tarihli ifadesinde Semanur Takmaz'la ilgili söylentiler için Kurt'un "Arkadaşlar bizler namazlı, abdestli insanlarız. Onlar Alevi. Onların elinin değdiği yenilmez" dediğini ifadesinde dile getirdi.

KAYMAKAMLIK: MADDİ DELİL YOK

Semanur Takmaz'ın şikayetini değerlendiren Hekimhan Kaymakamlığı da, "mezhep ayrımcılığı yapmakla" suçlanan Hastane Müdürü Nazmi Kurt'un sözkonusu sözlerini söylediğine dair "maddi delil bulunamadığını" açıkladı. Kaymakamlığın Takmaz'a gönderdiği cevabi yazıda, "İfadeleri alınan hastane personellerinin Müdür Nazmi Kurt'tan ne müşteki Semanur Takmaz hakkında ne de bir başka personel hakkında iddia edilen ifadeleri veya benzerlerini duymadıkları, yine herhangi bir maddi delinin bulunmaması nedeniyle müşteki Semanur Takmaz'ın vermiş olduğu dilekçeyle ilgili herhangi bir işlem yapılmasına gerek olmadığı kanaatine varılmıştır" denildi.

MÜDÜR KURT: KURU İFTİRA

Hastane Müdürü Nazmi Kurt ise AKŞAM'ın sorusu üzerine "Söylenenler kuru iftira. Semanur Takmaz kurumda 3 yıldır temizlik işçisi olarak çalışıyordu. Aşçıyla kavga etmişler. Şirket de işten attı. Bizimle alakası yok. Ben öyle laf söyler miyim? Kimsenin mezhebi, inancı bizi ilgilendirmez" diye konuştu.

Hekimhan Kaymakamı Ramazan Fani de, "Olayı araştırdık. Osman Keskin adlı eski aşçının açık ifadeleri var. Onun dışında Müdür Kurt'un Alevilik'le ilgili sözleri söylediğine yönelik bir somut delil elde edemedik. Zaten Osman Keskin'i de bulamıyoruz. Sanırım yurtdışında yaşıyor. Bu iddiayla ilgili olarak dolaylı söylenenler var. Dolayısıyla kanıtlanamadığı için işleme gerek görmedik. Böyle birşeyin söylendiğine inanmıyorum. Kabul edilecek birşey değil" dedi. Kaymakam Fani, yaralama olayı için dava açıldığını ve yaralamayı yapan aşçı İbrahim Gür'ün işten atıldığını da sözlerine ekledi.

Kaynak : Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA - Akşam Gazetesi

İLGİLİ HABERLER :

"Alevisin elini yemeğe sürme"

'Alevi'nin elinden yemek yenmez deyip elimi kestiler'

"1 Ekim'de Hekimhan Adliyesi Önündeyiz"

Satırlı Saldırı ile ilgili soru önergesi

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.