Hekimhan'ı karıştıran iddiaya Müfettişler el koydu!

Hekimhan'ı karıştıran iddiaya Müfettişler el koydu!

Hekimhan'ı karıştıran iddiaya Müfettişler el koydu!Hekimhan'ı karıştıran 'Sen Alevisin' iddiasına müfettişler el koyarak...

A+A-

Hekimhan'ı karıştıran iddiaya Müfettişler el koydu!Hekimhan'ı karıştıran iddiaya Müfettişler el koydu!

Hekimhan'ı karıştıran 'Sen Alevisin' iddiasına müfettişler el koyarak olayı çok yönlü olarak soruşturmaya başladı.

Hekimhan Devlet Hastanesinde 23 Nisan 2009 tarihinde meydana gelen “Sen alevisin elini yemeğe sürme” iddiasına el koyan Sağlık Bakanlığı olayı soruşturmak üzere Hekimhan'a bir başmüfettiş gönderdi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat'ın “Başbakanın cevaplaması” istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği soru önergesiyle Hekimhan Devlet Hastanesindeki olayı Meclis gündemine taşıması, Ankara'da toplanan Alevi Çalıştay'ın da konunun gündeme getirilmesi ve ardından da medyanın olayı haberlerine taşımasından sonra Başbakan Tayip Erdoğan'ın Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı arayarak iddiaların hemen araştırılmasını istedi. Bunun üzerine Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Başmüfettiş Yalçın Bayram'ı olayı araştırmak için Hekimhan'a gönderdi.

Hekimhan ilçesine gelen Başmüfettiş Yalçın Bayram, iddiaların sahibi Semanur Takmaz'ın ifadesini aldı. Olayı baştan sona kadar bir kez de müfettişe anlatan ve 2 sayfadan oluşan bir ifade veren Takmaz, iddialarını ayrıntılı olarak tekrarladı. Bayan Takmaz lehine yazılı ifade veren Osman Keskin'in yurt dışında olduğu ve dönüşünde tanıklık yapacağını bildirdiği öğrenildi. Hastane personelinin de tek tek ifadesine başvuran Müfettiş olayı soruşturuyor.

Bu arada ifade veren hastane personelinin bir bölümünün olayı doğrulayan ifadeler verdiği ve Müdür Nazmi K.'yi suçladıkları ileri sürüldü.

HEKİMHAN'LI TEPKİLİ

Olaydan büyük üzüntü duyan Hekimhanlılar, böyle bir olayın ilçelerinde meydana gelmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade ederek, olaya neden olan Hastane Müdürünün görevden alınmasını istedikleri öğrenildi. Bu arada İlçede bulunan Belediye Başkanları da, hakkında iddialar bulunan Hastane Müdürünün görevden alınmasını istediler.

OLAY

Dava konusu olay 23 Nisan 2009 tarihinde Hekimhan Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. Semanur Takmaz hastane müdürü Nazmi K. hakkında hem savcılığa hem kaymakamlığa şikayette bulundu. Takmaz savcılığa verdiği suç duyurusunda "Hekimhan Devlet Hastanesi yemekhanesinde temizlik işlerinde çalıştığım sırada sanık benim Alevi olduğumdan bahsederek 'bunlar pistir, Alevilerin ellerinin değdiği yenmez, elini birşeye vurdurmayın' demek suretiyle hem mezhepçilik yaptı hem de hakaret etti. Sanık bu sözleri aşçı Osman Keskin'e söyledi, o da bana iletti' dedi. Takmaz yeni aşçıbaşı İbrahim G.'ün de müdür Nazmi Kurt'un talimatıyla aynı ifadelerle hakarette bulunarak yemeğe elni sürdürtmediğini belirterek kaymakamlığa şikayet etti. Takmaz, 'Adı geçenlerin çalıştıkları yerde mezhepçilik yapmaları gerek İslam dinine ve gerekse yasalara aykırı olduğundan gereğinin yapılmasını arz ederim" dedi.

SATIRLI SALDIRIYA DAVA AÇILDI

Semanur Takmaz 23 Nisan 2009 tarihinde hastane mutfağında çalışırken aşçı İbrahim G.'ün Müdür Nazmi K.'un talimatını hatırlatarak aşağılayıcı şekilde, "Sen elini yemeğe sürme, temizliğini yap" demesi üzerine "Neden elimi sürmeyeyim, elimde ne var?" diye karşı çıktığını söyledi. Takmaz bu tartışma sırasında aşçı Gür'ün elindeki satırla kendisine saldırdığını ve sağ elini yaraladığını, eline 9 dikiş atıldığını, 25 gün iş göremez raporu aldığını, parmaklarını hala uyuşma nedeniyle iyi kullanamadığını söyledi.

Olay sonrası ihbar üzerine polis hastaneye geldi. Aşçı G. hakkında işlem yaptı, suç eşyası satıra el koydu. Gür hakkında kasten yaralamadan Hekimhan Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. 23 Temmuz'daki duruşmaya taraflar geldi. Takmaz şikayetini tekrar etti. Gür yaralamanın kaza sonucu meydana geldiğini iddia etti. İkinci Duruşma 1 Ekim'de yapıldı, dosyadaki evrakların tamamlanması için dava 26 Kasım 2009'a ertelendi.

KAYNAK : Malatyaguncel.com - 07 Ekim 2009

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.