Hekimler Gürsoy için valiliğe yürüdü

Hekimler Gürsoy için valiliğe yürüdü

Hekimler 'Gürsoy' için valiliğe yürüdü   Cağaloğlu'ndaki İstanbul Tabip Odası önünde toplanan göstericiler...

A+A-

Hekimler 'Gürsoy' için valiliğe yürüdüHekimler 'Gürsoy' için valiliğe yürüdü
 
Cağaloğlu'ndaki İstanbul Tabip Odası önünde toplanan göstericiler İstanbul Valiliği'ne yürdü.

İSTANBUL/ANKARA - Türk Tabipleri Birliği (TTB) yönetici ve üyeleri, birliğin Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Gençay Gürsoy'un sabaha karşı gözaltına alınmasını İstanbul Valiliği'ne yürüyerek protesto etti. Grubun valilik önüne çelenk bırakmasına izin verilmedi. CHP ve DSP milletvekilleriyse gözaltını Meclis gündemine taşıdı.

Gürsoy, hafta sonu Ankara'da kaldığı otelde saat 04:30'da gözaltına alınmış, bir süre sorgulandıktan sonra da serbest bırakılmıştı. Olayı protesto etmek için dün Cağaloğlu'ndaki İstanbul Tabip Odası önünde toplanan TTB üyelerine Türkiye Komünist Partisi ve Halkevleri üyesi gruplar da destek verdi. Sloganlar atarak yürüyüşe geçen göstericiler İstanbul Valiliği'ne yaklaşınca TTB Merkez Konsey üyesi Ali Çerkezoğlu, bir açıklama yaptı: "1 Mayıst'a insanların üzerine gaz bombası atarak demokrasiyi getiremezsiniz. Bu ülkenin en önemli kurumunun başkanını sabaha karşı gözaltına alarak demokrasiyi getiremezsiniz. Önce insana saygı duyacaksınız. Hayati tehlikeye maruz bıraktırmayacaksınız. 'Demokrasi var' denilen yerde bu uygulamalar olmaz."

Gruptakilerin üzerinde 'Kınıyoruz' yazısı bulunan siyah çelengi, İstanbul Valiliği'nin bahçesindeki demir parmaklıklar önüne bırakmasına polisler izin vermedi. Eylemciler çelengi valiliğin karşısındaki bir binanın önüne bıraktıktan sonra dağıldı.

Bu arada CHP milletvekilleri Çetin Sosyal ve Yaşar Ağyüz ile DSP'li Süleyman Yağız, Gürsoy'un gözaltına alınmasıyla ilgili Başbakan Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle, Meclis Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi.

Radikal - 6 Mayıs 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.