Hem 'Mahir Çayan'cı hem İslamcı' olmak' veya Metin Doğan olmak!

Hem 'Mahir Çayan'cı hem İslamcı' olmak' veya Metin Doğan olmak!

Etrafında ve sosyal medyada Mahir Çayan'cı olduğu izlenimi veren ama 'kan kutsayıcılığında ekmek olduğunu gören bir karakter olarak Metin Doğan' analizi.

A+A-

Avrupadaki Aleviler arasında İran adına veya İran güdümlü Şia misyonerlik çalışması içerisinde bulunan dede kılıklı isim, kurum ve dernekleri ifşa eden haberlerimiz sonrası bize azgınca saldıran kişi ve çevreler oldu.

Bizlere yönelen bu kişi ve çevreler arasında bizleri en çok şaşırtanlar profil resimlerinde Mahir Çayan, Deniz Gezmiş ve benzeri devrimci kişilikleri kullanan ve profillerinde sosyalist poz veren ve ilgili çevrelere yakın olanların bizi hedef göstermeleri ve linç etmeye veya ettirmeye çalışmaları bizleri oldukça şaşırtmıştı.
Hadi diğer malum Cem Vakfı, Derviş Turcu mollalar ve İrana sefer düzenleyenleri anlıyor ve normal karşılıyorduk fakat sosyalist ve devrimci bir kişinin bu çevrelerle kolkola olmasını ve sol dagarcıklarını kullanarak linç kültürüne hizmet etmelerine bir anlam veremiyorduk ama zamanla bu çevrelerinde pastadan dilim alan kişiler olduğunu gördük.
Bunlardan biride Fransadaki Alevi kurumları içinde yolunu bulan bir isimdi.
Bu kişi hem kendisini hemde kendisi gibi kan kutsayıcı feodal-yöreci-aşiretçi-ocakcı bir takım dede kılıklı şiacı mollaları korumak suretiyle, başına gökten konan özel 'Dedelik' konumunu korumak adına bizlere saldıranlardan biri olan dünün hızlı devrimcisi bugünün 2,5 porsiyonluk islamcı-sosyalist-Alevisi Metin Doğan idi.
Kendisinin iç tüzüğe uygun tutum içerisinde olmadığı ve hizipçi yatay çalışmalarından dolayı kurumlardan kopma sürecinde olduğu iddia ediliyor, gitmeden kendisinede cevap verelim dedik.
Sonra arkamdan haber yaptılar demesin!

Bir insan hem ''Sosyalist bir Mahir Çayan'cı'' hemde ''İslamcı bir Alevi'' olabilir mi?

Haber sitemizin editörleri ve gönüllü muhabirlerimiz Alevi hak mücadelesi veya misyonerlik çalışması içinde aktif birçok insanın olduğu gibi Metin Doğan'ın sosyal medya paylaşımlarınıda takip ediyor ve değerlendiriyoruz.

Metin Doğan'ın son süreçte kaleme aldığı  'veda yazısı' paylaşımı dikkatlerimizden tabiki kaçmadı.
Darısı Almanya ve diğer ülkelerdeki  kan kutsayıcılığı temelli Alevileri islama entegre etme çalışması yürüten meslektaşının başına diyor ve aşağıda görsel olarak 5 Eylül tarihli bir paylaşımının bir kısmını buradan sunuyoruz.
metin-dogan-fransa.jpg
Şu yukarıdaki yazdıklarını masaya yatırdığımızda Metin Doğan'ın ne denli samimiyetsiz, islamcı, cinci hocaları aratmayan Alevi kılıklı bir molla olduğunu görebiliyoruz. Metin Doğan yağmurun nasıl yağdığını bilmeyecek kadar kara cahil midir? Göbeklitepe'ye dil uzatacak kadar bilim ve ilim düşmanı olmasının ne gibi bir nedeni olabilir?

Hem hızlı Devrimci pozlar vermek hemde dünya alemi götürüp 1400 yıl evveline bağlamasının ardında yatan tek hesap: kafasına konan talih kuşu olarak gördüğü ve kaybetmek istemediği toplumsal saygı ve etli pilav sofralarıdır.

Metin Doğan şu yukarıda kaleme aldığı saçmalıklarla Aleviliği ilimle ve bilimle savunmayacağını itiraf etmiş cahilliğğe yatırım yapan, hesapçı, samimiyetten yoksun, iyi niyetli insanlarımızı biatçı bir kültüre adepta etme çalışması içinde bulunan, derneklerimizde varolan tipik ismacılardaki hacı-hoca takımını aratmayan bir parazittir.

Bu toplumun emeğini yiyip-suyunu içip, birde utanmadan skılmadan Alevi toplumunu götürüp Arap çöllerine mahkum etmeye kalkışmak ihanetçiliktir.


Metin Doğan'a sesleniyoruz:
Metin Doğan; Mahir Çayan'cı pozları verirken gidip ilim ve bilime karşı durmak karşı-devrimciliktir, yobazlıktır, Alevi tarihine ve mücadelesine ihanettir.
Aleviliği götürüp ispat edemeyeceğin bir Arap kliğine bağlamaya çalışman Humeyniciliktir.
Metin Doğan; Alevi toplumu senin midenin sponsoru değildir, Aleviliğin başını İslama bağlama sevdalarına kapıldıysan gidip medrese, vakıf ve cemaatlerde yolunu bulmalısın.
Aleviler arasında senin gibi hokkabaz, din temelli duygu sömürüsü yapanların ipliği pazara erken çıkar, çıkarırız.
Birde Mahir Çayan'cı pozları vererek hem nal'a hem mıha vurmayı bırak.
Sonradan keşfettiğin 'kutsal kanın' sefasını sürerken hobi olarakta Mahirin adını; bilimden ve ilimden uzak duruşun ve söyleminle kirletme.
Şimdi meslektaşlarına yeni 'veda mehtupları' nasıl yazılır tüyoları verebilirsin.
Veda mektubunda duygu sömürüsü yaparken aynı anda olgunluk pozunda bizleri oldukça duygulandırdı.
Veda mektubunda sşimdi dirhem dirhem sattığın Devrimci geçmişinden edindiğin tecrübeleri iyi konuşturmuşsun!! 
Çok iyi derecede ajite nasıl çekilir iyi kavradığını söyleyebiliriz. Senden sonra veda mektubu yazacak benzerin İslamcı-şiacı misyonerlere tüyo vermelisin.

Unutma, sen ve senin gibi bu toplumun emeğini sömüren, tarihine ihanet ettirmeye çalışan, misyonerlik çalışması yapan hepiniz bu toplumun sırtından alacağız. Hepinizi hakettiği çevrelerin yanına yollayacağız. Bundan şüpheniz olmasın.

UNUTMA; Kutsallık kanda değil, bilimde, ilimde, dürüst, vicdanlı ve merhametli insan olmak ve samimiyette saklıdır.
İslamcılık yolunda meze olarak Mahirin adınıda kirletme.

Hıdır ECEL / ALEViHABER.COM adına

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum