Hepimiz Hrant'ız yasak Samast Fun Club serbest

Hepimiz Hrant'ız yasak Samast Fun Club serbest

Hepimiz Hrant'ız yasak Samast Fun Club serbest  Popüler paylaşım sitesi Facebook'ta 2709 üyeli "Hepimiz Hrant Dink'iz, Hepimiz...

A+A-

Hepimiz Hrant'ız yasak Samast Fun Club serbestHepimiz Hrant'ız yasak Samast Fun Club serbest
 
Popüler paylaşım sitesi Facebook'ta 2709 üyeli "Hepimiz Hrant Dink'iz, Hepimiz Ermeniyiz" isimli grup, yapılan şikáyetler üzerine kapatıldı. Buna karşılık, "Ogün Samast Fun Clup" veya "Vatanını Seven Ogün Samast Leyla Zana'yı da Vursun" isimli gruplar serbestçe faaliyet gösteriyor.

İNTERNET dünyasının en popüler sosyal buluşma ortamlarından birisi olan Facebook'ta yer alan 2709 üyeli "Hepimiz Hrant Dink'iz, Hepimiz Ermeniyiz" isimli grup, yapılan şikáyetler üzerine kapatıldı. Agos Gazetesi'ne bir demeç veren grubun kurucusu Varktes Hergel, Facebook'tan gelen standart bir yazıyla grubun kapatıldığını öğrendiğini belirterek, itiraz ettiğini ama bir yanıt alamadığını söyledi. Hergel, Facebook'ta herhangi bir grubun kapatılışına ilişkin süreci de şöyle özetledi:

"İşleyiş şöyle sanırım: Gruplar sayfasının en altında 'şikáyet et' butonu var. Bu butona tıklama sayısı belirli bir limiti doldurunca, grup otomatik olarak kapatılıyor ve kurucuya yukarıda sözü edilen mesaj otomatik olarak gönderiliyor. Arkadaşlar yardımıyla Facebook yönetimine İngilizce bir yanıt gönderdim. Özetle, adı geçen grubun, öldürülen Türkiyeli Ermeni gazeteci Hrant Dink adına açılmış bir anı grubu olduğunu, Facebook gruplarına ilişkin kuralları ihlal etmediğini, aksine barışı savunduğunu ve Facebook'ta öldürülen kişi adına onlarca grup olduğunu yazdım, ama yanıt alamadım."

"Hepimiz Hrant Dink'iz, Hepimiz Ermeniyiz" grubunu kapatan Facebook'ta, Dink'in katil zanlısı Ogün Samast adına kurulmuş birbirinden ilginç gruplar ise faaliyetlerine devam ediyor. Söz gelişi, "Ogün Samast Fun Club"ın tam 569 üyesi var. Sayfayı açınca sizi Ogün Samast'ın Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde çekilmiş Türk bayrağı önündeki o ünlü fotoğrafı karşılıyor. Daha ilginç bir grup ise "Vatanını Seven Ogün Samast Leyla Zana'yı da Vursun" adını taşıyor ve 52 üyeye sahip.
 
Sefa KAPLAN / HÜRRİYET - 1 Ekim 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.