Herkes Alevi siyaseti yapıyor

Herkes Alevi siyaseti yapıyor

Herkes Alevi siyaseti yapıyor       ALEVİ Bektaşi Federasyonu (ABF) Başkanı Ali Balkız dün bir bildiri yayınlanmış. Onur Öymen’e...

A+A-

Herkes Alevi siyaseti yapıyorHerkes Alevi siyaseti yapıyor    
 
ALEVİ Bektaşi Federasyonu (ABF) Başkanı Ali Balkız dün bir bildiri yayınlanmış. Onur Öymen’e tepkilerini sürdürüyor. “İktidar ve muhalefet”e çatıyor; “Unutmayın bunların hepsi birer Onur Öymen” diyor.

Öte yandan da, bu konuşma nedeniyle CHP’den istifa edip AKP’ye geçenleri “Yağmurdan kaçarken doluya tutuluyorsunuz” diye de uyarıyor.

Balkız’ın bazı tespitleri doğru; ama bazı haksız görüşleri de var.

Öymen’in konuşmasının ‘cahilane’ olduğunu öne sürüyor.

Aslında o da “Alevi siyaseti” yapıyor. Balkız’ın konuşmasını özetleyerek veriyoruz:

“Politikacıların dilinden (Onur Öymen nedeniyle) Aleviler düşmez oldu. Herkes Alevileri konuşuyor. Herkes Alevilerin ne denli dostu olduğunu kanıtlamaya çalışıyor.

Aleviler madem, hazine...

Bir türlü paylaşamıyorlar.

Ama öbür yandan da; bu toz-duman içinde, birlikte, hep birlikte, ağız birliği , işbirliği, açıktan ya da zimnen anlaşmışlar gibi, Onur Öymen’in mecliste yaptığı konuşmadan iki gün önce Alevilerin 8 Kasım 2009 günü Kadıköy’de  50 bin kişinin katılımı ile yaptıkları o görkemli mitingi, dile getirdikleri istemlerini görmezden geliyorlar.

Cumhuriyet tarihinin, demokrasi, laiklik tarihinin, Alevilerin kendi tarihlerinin bu büyük olayını görmezden gelmek hepsinin işine geliyor.

Aleviler “Eşit Yurttaşlık” talebi ile  364 gün aradan sonra 2. kez meydanlara inerken, bu sayın politikacılar Aleviler üzerinden miras kavgası yapıyorlar.

Meclistekileri ciddiyete davet ediyoruz.

AKP, CHP, MHP Alevilerin dostları iseler eğer; Alevilerin insani, vicdani, meşru ve yasal taleplerine yanıt vermelidirler.

“Onur Öymen Olayı” nedeniyle, AKP’nin Alevilerin yanındaymış gibi çıkışlarını ne denli samimi bulmuyorsak, CHP’nin yanıtlarını da aynı kategoride görüyoruz.

Bu arada Onur Öymen’e kızıp, yurdun çeşitli yerlerinde AKP’ye iltihak eden CHP’li  dostlara da bir sözümüz var: yağmurdan kaçıp doluya tutuluyorsunuz.”

Yalçın BAYER / Hürriyet - 26.11.2009

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.