Herkes Kuran karşıtı filmi bekliyor!

Herkes Kuran karşıtı filmi bekliyor!

Herkes Kuran karşıtı filmi bekliyor!     Hollanda’da İslam dinini eleştiren bir film çeken 44 yaşındaki İslam karşıtı...

A+A-

Herkes Kuran karşıtı filmi bekliyor!    Herkes Kuran karşıtı filmi bekliyor!   
 
Hollanda’da İslam dinini eleştiren bir film çeken 44 yaşındaki İslam karşıtı Geert Wilders tüm çabalara karşın tartışmalara yol açan filmi yayınlamakta kararlı. ‘Fitne’ adlı filmi bu ay sonunda www.fitnathemovie.com adresinden yayınlayacak olan Wilders’ın ifade özgürlüğünden daha çok siyasi bir hamle yaptığı ve genel başkanlığını yaptığı sağcı Özgürlük Partisi’ne oy toplamaya çalıştığı konusunda herkes ortak görüşte.

Hükümet, filmin gösterime çıkarılması halinde, Hollanda’nın ülke içinde ve dışında çıkarlarının tehlikeye düşeceğini bildirerek, Wilders’e filmi yayınlamama çağrısını tekrarlayıp duruyor. İş dünyası da Müslüman ülkelerde Hollandalı kuruluşların saldırı hedefi olacağını ve ülke ekonomisinin büyük zarar göreceğini savunuyor.

Hükümetin, Kuran karşıtı filmin yayınlanmaması yolundaki önerisine, ülkedeki siyasi partilerin hemen hemen tamamı destek veriyor. Ancak, Hollanda’da özellikle sağcılar arasında İslam karşıtı söylemler oldukça popüler.

BİRGÜN - 22 Mart 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.