Hilal Nesin: 'İhtiyaç sahiplerinin resim ve videolarını paylaşarak halkı kandırıp kendilerine para topluyorlar'

Hilal Nesin: 'İhtiyaç sahiplerinin resim ve videolarını paylaşarak halkı kandırıp kendilerine para topluyorlar'

Sosyal medyada Hilal Nesin ile Tamer Dursun ve eşi Aysel Torman-Dursun arasındaki skandal dolandırıcılık iddialarına Almanya Alevi Kadınlar Birliğide müdahil oldu.

A+A-

Son 10 günden beri sosyal medya hesapları üzeri karşılıklı iddia ve taraflara yakın isimlerin hakaretleriyle süren skandal bir iddia ortaya atıldı.
Hilal Nesin özel Facebook sayfasında isim vermeden Tamer Dursun ve eşi Aysel Toraman-Dursun'un bazı ihtiyaç sahiplerinin isimleri kullanılarak sosyal medya hesapları üzerinden para toplayıp, ihtiyaç sahibi kişilere bu paraları iletilmeyerek zimmetlerine geçirdiklerini iddia etti.

tamer-dursun-aysel-torman-dursun-dolandiricimidir.jpg

Konuyla ilgili yazısı:

Sevgili arkadaşlarım, beni tanıyanlar bilir çok uzun zamandır maddi durumu iyi olan dostlarım ve arkadaşlarım vasıtası ile yardıma ihtiyacı olanlara ulaşmaya çalışıyoruz. Ama yardım ettiğimiz ailelerin çocukların fotoğrafını videolarını o kişilere saygımız gereği paylaşmıyoruz. Ayrıca gönderilen paralar kendi hesaplarına yatırılıyor asla aracı kuruma para verilmiyor benden veya diğer aracılardan hesap numarası isteyenler oldu, asla ne ben ne diğer aracılara para yollanmıyor. Ve buradan da rica ediyorum, "yardım ediyoruz" diyenlere para vermeyin GÜVENMEYİN. Çok hoş olmayan bilgiler geldi ve çok üzüldüm. Ailelerin mağduriyetini paylaşarak yapılan yardımların bir çoğu yerine ulaşmadığına dair şikayetler geliyor. LÜTFEN yardım edeceğiniz kişilerle telefonda konuşmadan yardımlarınızı vermeyin. Aracı kurumlar vasıtasıyla verdiğimiz yardımların yerine ulaşmadığını hala öğrenemedik mi? Ailelerin hesap numarası yoksa etmeyin. "Ben veririm" "Biz gönderiyoruz" yalanlarına inanmayın. Yardımı ileteceğini söyleyen kişi kendisinin veya yakınlarından birinin hesap numarasını veriyorsa lütfen gereken yerlere bildirin bu SUÇTUR.

Bu paylaşım sonrası yapılan yorumlarda dolandırıcılıkla suçlanan kişilerin Tamer Dursun ve eşi Aysel Toraman-Dursun olduğu bilgisi sosyal medyada duyuldu.

tamer-dursun-para-toplama.jpg
Bu skandal iddia sonrası tarafları tanıyan birçok kişi konuya müdahil olarak karşılıklı suçlamalar altında yorumlarla hakaretler ve küfürler sıralandı.

ali-ekber-koc-kimdir.jpg
Ali Ekber Koç isimli Tamer Dursun'un arkadaşının Hilal Nesin'e yönelik yazdığı kadını ve kadınlığı aşağılayıcı, küfürlü yazısına çok sert bir cevap Hilal Nesin'in eşi Aziz Nesin oğlu ArtıGerçek.com yazarı Ahmet Nesin'den geldi.

Ahmet Nesin eşi Hilal Nesin'e belaltı saldıran Ali Ekber Koç'a Can Yücel'in

"Bana şiirlerinde küfür etme diyorlar usulsüz;
lan bu kadar orospu çocuğunu nasıl anlatayım küfürsüz?"

sözlerine sahip meşhur dörtlüğüyle çok sert bir cevap verdi.

İşte o paylaşımın ekran görüntüsü:


ali-ekber-koc-ahmet-nesin.jpg

Karşılıklı suçlama ve restleşme sonrası bizzat Ali Ekber Koç'un etkili olduğu Almanyadaki bir Alevi Derneği Tamer Dursun ve eşi Aysel Toraman-Dursun'un banka hesap numaralarını inceleyecekleri yönünde bir açıklama yaptı.
Tamer Dursun Facebook hesabı üzerinden kendisinin ve eşinin İBAN numaralarını yayınlayarak yıllardır ihtiyaç sahiplerine iletileceğini beyan ederek para topladığı biliniyordu.

Geldiğimiz noktada Hilal Nesin bu iletilecek bazı kişilerle görüştüğünü ve bu paraların kendilerine iletilmediğini dolayısıyla zimmete geçirildiğini iddia ederek bu süreci başlattı.

Hilal Nesin'e yönelik cinsiyetçi ve küfürlü yazıları gerekçe gösteren Almanya Alevi Kadınlar Birliği yaptığı bir açıklamayla Hilal Nesin'e yönelik cinsiyetçi saldırıları kınadığını duyurdu.

almanya-alevi-kadinlar-birligi.jpg
.....

Almanya Alevi Kadınlar Birliğinin ilgili açıklaması sonrası Tamer Dursun, AAKB'nin bu açıklamayla 'Aleviliğin özüne zarar verdiniz' diyerek baba tarafindan Alevi olmadığı halde Alevilik adına üst perdeden seslenme yolunu seçtiği bir AAKB aktivisti tarafından bildirildi.
Aynı kaynak; Tamer Dursun'un bununlada yetinmeyip bir imza kampanyası açarak ipe un serme yolunu seçtiğini söyledi.
Aynı kaynağımız konuyla ilgili yorumunun devamında ''Oysa ki 'iletilmedi' denilen yardımların hangi tarihlerle kimlere aktarıldığını belgeleriyle meydana sererek iddiaları ortadan kaldırabilirdi!'' dedi.


Alevi Haber - D. Evrim Kiral - Köln





 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum