Hitler de yüzde 40 küsur oyla gelmişti

Hitler de yüzde 40 küsur oyla gelmişti

Hitler de yüzde 40 küsur oyla gelmiştiÜniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa...

A+A-

Hitler de yüzde 40 küsur oyla gelmiştiHitler de yüzde 40 küsur oyla gelmişti

Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanı ve Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, eleştirildiğinde AKP’nin yüzde 47 oy aldığını anımsatmasını, “Sayın Başbakan özellikle yargının kendi işine gelmeyen tasarrufları konusunda bunu söylüyor. Bunu söylemeye hakkı yok. 1930’lu yıllarda yüzde 40 küsur oyla iktidara gelmiş Adolf Hitler, iktidarını faşizm yolunda çok iyi yönlendirmiş, bunu dünyada 55 milyon insanın ölümüyle neticelendirmiştir” diye değerlendirdi.

Akaydın, gazeteci İlhan Selçuk, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Kemal Alemdaroğlu ve İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’in de aralarında bulunduğu bazı kişilerin gözaltına alınmasına ilişkin olarak şunları söyledi:

Bazı kişilerin muhbirlik görevi

“İnsanları gözaltına aldığınızda, iddianamelerini hazırlayıp yargı önüne çıkarmanız lazım. Bu yapılmadığı zaman, adaletin yerine gelmesi konusunda her zaman ortada bir soru işareti vardır. Sekiz aydır başlayan bir tutuklama zinciri var. Sanıyorum dün itibariyle 39 kişi tutuklanmış durumda ama ilk tutuklanan insan hakkında bile iddianame yok.”

Akaydın, şöyle devam etti: “83 yaşında, Türkiye’nin en ünlü yazarlarından birine, 70 yaşında emekli rektöre, 65 yaşında bir parti liderine adi suçlu muamelesi yapmak doğru değil. ‘Aydın ve ulusalcı insanlar üzerinde bir yıldırma politikası mı var’ sorusuna yol açtı. Bazı basın adamları adeta adres vererek bu insanların tutuklanabileceğini bildiriyor, haklarında birtakım iddialarda bulunuyor. Bunun üstüne birtakım güçler harekete geçiyor. Sanki bazı basın adamları, kendi meslektaşları hakkında bile muhbirlik görevi üstlenmiş durumda. ”

ANTALYA DHA / MİLLİYET - 23 Mart 2008

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.