Hizbullah'tan 'Kürt' PKK'dan 'Alevi' çıkışı

Hizbullah'tan 'Kürt' PKK'dan 'Alevi' çıkışı

Hizbullah'tan 'Kürt' PKK'dan 'Alevi' çıkışı   AKP’nin kapatma davasında Yüksek Mahkeme’ye...

A+A-

Hizbullah'tan 'Kürt' PKK'dan 'Alevi' çıkışıHizbullah'tan 'Kürt' PKK'dan 'Alevi' çıkışı 
 
AKP’nin kapatma davasında Yüksek Mahkeme’ye sözlü savunma yapan Cemil Çiçek’in delil olarak sunduğu belgelerden, Doğu ve Güneydoğu’da ilginç ve tehlikeli bir yapılanma olduğu ortaya çıktı. Çiçek’in verdiği belgelere göre, bölücü terör örgütü PKK bölgede Alevi Akademisi, bölücü ve dinci terör örgütü Hizbullah ise Kürt Medresesi kurdu.

YARGITAY Cumhuriyet Başsavcısı Abdurahman Yalçınkaya’nın AKP hakkında açtığı kapatma davasının iddianamesindeki savlara karşı, Anayasa Mahkemesi’nde sözlü savunma yapan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in, bu savunmanın delili olarak Yüksek Mahkemeye sunduğu belgeler, bölücü terör örgütü PKK’nın Alevi Akademisi, bölücü ve dinci terör örgütü Hizbullah’ın ise Kürt Medresesi kurduğunu ortaya çıkardı. Anayasa Mahkemesi’nin yayınladığı sözlü savunma tutanaklarına göre; AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile sözlü savunma yapan Çiçek, kapatma iddianamesinde camilere imam ataması yapılmasının, ’Laikliğe aykırı eylemler’" olarak zikredildiğini belirterek şu savunmayı yaptı:

Belgeler MGK’da da sunuldu

"Bölücü Faaliyetlere Yönelik Eylem Planı çerçevesinde, özellikle Doğu ve Güneydoğu illerimizde kadrosu bulunmayan camilerde din görevlilerinin istihdamının önemine binaen bu kadrolar atanıyor. MGK’nın bu konuda alınmış sayısız kararı var. Geçtiğimiz hafta MGK toplantısı yapıldı. Şimdi, oradan PKK Kongra-Gel terör örgütüne müzahir unsurların dönem içindeki faaliyetlerini bilgilerinize sunuyorum: (Terör örgütü ve yandaşı oluşumlarca taban desteğini ve oy oranını artırmak amacıyla halkın dini duygularını istismara yönelik çalışmaların devam ettiği, 7 Mayıs 2008’de Batman’da, 31 Mayıs 2008’de İstanbul’da bu terör örgütünün Din Adamları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği kurduğu, Diyarbakır’da Siyaset ve Kadın Akademisi, Şanlıurfa’da İlahiyat Akademisi, Tunceli’de Demokratik Siyaset ve Alevi Kültür Akademisi kurma yönünde çalışmalar yaptıkları biliniyor.)

Diyanet’e kadro MGK tavsiyesi

Ayrıca, Hizbullah denilen bir başka radikal örgüt de yine Kürt Medreseleri olmak üzere ülkemizin belli bir bölümünde dini amaçlı birçok çalışma yapıyor. Devlet terörle mücadelede etkinliğini arttırmak için sayısız tedbirler geliştiriyor. Bunlardan biri de, kadro sıkıntısı nedeniyle imam ataması yapılamayan camilerin illegal örgütlenmeye zemin oluşturacağı son derece açık. Bu zafiyetin süratle giderilmesi önemli görülüyor. Bu alanda yapılacak etkin çalışmalarla mütedeyyin vatandaşlarımızın bu tür faaliyetlerden etkilenmelerinin önlenebileceği değerlendiriliyor. Daha önce alınan kararlar gereğince Diyanet’e kadro verilmesi, devletin denetimi ve gözetiminde din hizmetlerini sürdürebilmesi açısından MGK’nın tavsiye kararının gereği."
 
Süleyman DEMİRKAN / ANKARA
HÜRRİYET - 13 Temmuz 2008

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.