Hızır Paşa Sofrasına Karşı Erenler Sofrasında Buluşuyoruz

Hızır Paşa Sofrasına Karşı Erenler Sofrasında Buluşuyoruz

HIZIR PAŞA SOFRASINA KARŞI ERENLER SOFRASINDA BULUŞUYORUZYüzyıllar önce Hızır Paşa tarafından, Pir Sultan Abdal'a çeşitli işkenceler...

A+A-

Hızır Paşa Sofrasına Karşı Erenler Sofrasında Buluşuyoruz

HIZIR PAŞA SOFRASINA KARŞI ERENLER SOFRASINDA BULUŞUYORUZ

Yüzyıllar önce Hızır Paşa tarafından, Pir Sultan Abdal'a çeşitli işkenceler yapıldıktan sonra, yanında yetişmiş olduğu Pir Sultan’ın gönlünü almak için kuş sütünün bile eksik olmadığı bir sofra hazırlatır. Pir Sultan Abdal, bu sofra haram sofradır, haksızlık ve zulüm üzerine kurulmuştur. Değil ben, köpeklerim bile bu sofradan yemek yemezler diyerek sofrayı reddeder. Bunun üzerine kızgınlıktan küplere binen Hızır Paşa, Banaz’dan Pir Sultan’ın köpeklerini çağırtır. Köpekler gelir sofrayı koklayıp hiçbir şeye dokunmadan karşısına geçer otururlar. Bunu gören Hızır Paşa kızgınlığından Pir Sultan’ı zindana attırır.

Yüzyıllar sonra bugün yine aynı haram sofra halk düşmanı AKP hükümeti ve devşirme Reha ÇAMUROĞLU tarafından Ankara'da kurulmaktadır.

Bize düşen görev yüzyıllar önce Pir Sultan’ın, Hızır Paşa'nın haram ve zulüm sofrasına gösterdiği onurlu ve dik duruşu sergileyip haram sofralarına karşı durmaktır.

Pir Sultan’ın inancı, bilinci ve direnci ile dostlarla "Erenler Sofrası”nda buluşalım.

  • YER       :   Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Esenler Şubesi
  • TARİH   :  13 Ocak 2008 Pazar
  • SAAT     :  17:00
  • ADRES  :  Kazım Karabekir Mahallesi  4.Cadde  No : 47  Esenler / İSTANBUL
  • TEL         :  0212 568 63 35

PSAKD yarın kuracağı sofraya davet etti 

İSTANBUL (12.01.2008)-Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Esenler Şubesi, AKP'nin Alevileri sünnileştirme projesi kapsamında kurduğu Hızır Paşa sofrasına karşı Erenler sofrasında buluşma çağrısı yaptı.

PSAKD Esenler Şubesi yarın saat 17.00 dernek binasında kuracağı sofraya tüm Pir Sultan dostlarını çağırdı. Dernek tarafından yayınlanan çağrı metninde, Hızır Paşa'nın Pir Sultan'a yaptığı türlü işkencelerin ardından riyakarlıkla kurduğu sofrayı, “Haksızlık ve zulüm üzerine kurulmuş olan bu sofradan değil ben, köpeklerim bile yemez” diyerek protesto ettiği hatırlatıldı. Pir Sultan'ın Banaz'dan getirilen köpeklerininde sofrayı kokladıktan sonra yememesi üzerine Hızır Paşa'nın Pir Sultan'ı zindana attığı söylendi.

“Yüzyıllar sonra bugün yine haram sofra, halk düşmanı AKP hükümeti ve devşirme Reha Çamuroğlu tarafından Ankara'da kurulmaktadır” denilen açıklamada, yarın kurulacak sofraya çağrı yapıldı.

PSAKD Esenler Şubesi'nin iletişim adresi; Kazim Karabekir Mah. 4. Cad. No:47 Esenler Tel:(0 212) 568 63 35 Tarih:13 Ocak (Yarın) Saat:17.00

ATILIM - 12 Ocak 2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.